Vom construi 15 case pentru a aniversa 15 ani de activitate

Asociația Habitat for Humanity Cluj va construi în următorul an 15 locuințe pentru familii cu venituri mici. Viitorul șantier din comuna Jucu a fost inaugurat astăzi, 13 mai, ziua în care organizația împlinește 15 ani de muncă în favoarea familiilor care au nevoie urgentă de o locuință decentă.

Evenimentul a avut loc în prezenţa autorităţilor locale din Jucu şi a partenerilor Habitat for Humanity Cluj.

„Timp de 15 ani, Habitat for Humanity Cluj a demonstrat că metoda noastră de a aduce împreună familii aflate în nevoie, voluntari locali și internaționali și resurse din comunitate funcționează și este o soluție pentru eliminarea locuirii sărăcăcioase. Clujul este o comunitate cu multe resurse, dar în același timp avem încă lângă noi numeroase familii în Cluj care nu dispun de condiții decente de trai. Aproape un sfert din locuințele din Cluj nu dispun de o baie în casă. Mai mult de o treime din locuințe nu au niciun fel de încălzire centrală sau termoficare adecvată. Vrem să asistăm cât mai multe din aceste familii, pornind de la credința noastră că orice familie are dreptul la o locuință decentă și sănătoasă”, explică Andrei Aroneț, președintele asociației Habitat for Humanity Cluj.

În ultimii 15 ani, asociația non-profit a construit 82 de case, a renovat 55 și a reabilitat peste 370 de locuințe. Noile construcții din comuna Jucu vor respecta aceleași principii de bază după care Habitat for Humanity lucrează în întreaga lume: vor fi simple, decente și accesibile.

Locuințele se adresează mai multor categorii de familii, în funcție de spațiul util de care dispun: de la doi membri (cuplu tânăr sau familie monoparentală) pentru garsoniere de 37 mp, la trei membri pentru apartamente de 50 mp, respectiv la familii de 4-5 membri, pentru case de 66 mp.

Familiile care trăiesc în condiții improprii, cum ar fi spații neadecvat izolate, cu igrasie pe pereți, sau fără utilități în casă, pot aplica în continuare la programul de construcție Habitat for Humanity Cluj, pentru a beneficia de una din locuințele din Jucu.

„De la începutul proiectului de la Jucu, eram hotărâți să diversificăm locuințele pe care le construim, pentru a ne putea adresa cât mai multor familii aflate în nevoie. Suntem recunoscători comunității din Jucu pentru deschiderea cu care ne-au primit și pentru toată susținerea pe care am primit-o din partea autorităților locale. Acest proiect are potențialul de a mobiliza un număr record de voluntari și resurse din comunitate. Aștept cu nerăbdare să descopăr în câte feluri se vor implica partenerii și susținătorii noștri pentru a împlini visul a 15 familii de a avea un loc pe care să-l numească acasă.”, declară Ionuț Sâmpetrean, directorul executiv Habitat for Humanity Cluj.

Construcția noii comunități Habitat for Humanity Cluj din Jucu este posibilă cu implicarea voluntarilor locali și internaționali și a susținerii partenerilor locali: Ecolor, SDL Foundation, Transylvania College, Cora și Dennver.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment