Câte lucruri se pot face pe șantier deodată?

Azi am descoperit cât de multe se pot întâmpla pe șantier deodată, atunci când voluntarii vin cu forțe proaspete și cu chef de muncă. Voluntarilor de la SDL li s-au alăturat un grup de tineri elevi de la Transylvania College, așa că atmosfera a fost și mai entuziasmată decât până acum. Împreună, s-au împărțit în echipe mai mici și s-au apucat să facă de toate:

  • au pus ultimele plăci de osb pe acoperiș
    (și cu acesta au avansat – au pus folia și lemnele deasupra)
  • au măsurat polistiren, l-au tăiat și l-au pus pe pereți
  • au început să pună plasă și glet peste polistiren
  • au început să lucreze pe interioare: să lucreze la tavan și să pună vată minerală.

Și cel mai mult ne-au plăcut voluntarii când îi întrebam „Și ce ați construit azi? Ce sunteți mândri că ați făcut cu mâinile voastre?”. Răspunsurile lor erau asemănătoare: „am acoperit un perete cu glet, dar nu cred că am construit ceva important” sau „am pus polistiren de jur-împrejurul casei” sau „mi-am ajutat colegii, le-am tăiat bucățile de polistiren să fie la măsură sub acoperiș, dar nu am construit ceva în adevăratul sens al cuvântului”.

Colegii lor, în zilele trecute de Cluj Build, au ridicat pereți și acoperiș și au dat formă casei. Dar detalii de care s-au ocupat voluntarii azi sunt ceea ce va permite să fie cald în casă în zilele friguroase de iarnă, sau răcoros în zilele lungi de vară.

Voluntarii de azi au ajutat să facă din scheletul unei case ceva ce seamană mai mult cu „acasă” și pentru asta le suntem recunoscători.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment