Construim cu Dennver pentru familii cu venituri mici

Construim parteneriate și prietenii frumoase cu companiile partenere pentru că găsim lucrurile pe care le avem în comun. Începutul parteneriatului nostru cu Dennver se găsește în două aniversări și o dorință comună de a oferi un sentiment de „acasă” oamenilor cu care lucrăm. Dennver împlinește 20 de ani de activitate, timp în care a încercat să ofere clienților sentimentul că în magazinele Dennver se pot simți ca acasă: pot găsi tot ce au nevoie pentru a-și face o locuință exact așa cum o visează, dar în același timp găsesc sfaturi și răbdare în momentul în care sunt nehotărâți.

Habitat for Humanity Cluj a împlinit 15 ani de activitate, timp în care am asistat familii în nevoie urgentă de o locuință decentă să își vadă un vis împlinit: să aibă o casă unde fiecare membru al familiei are spațiu, unde nu stau în frig sau întuneric, unde au toate utilitățile. Construim locuințe decente, simple și accesibile pentru familii care nu au nicio altă șansă de a avea un loc al lor pe care să-l numească „acasă”. Dacă privim parteneriatul cu Dennver din perspectiva asta, pare natural că găsesc atâtea feluri de a contribui.

O parte a colaborării noastre arată astfel: Horea Jurcan, managerul nostru de construcții, intră în magazinul Dennver de pe Câmpului la început de august. Vine de pe șantier și se vede pe el: poartă haine comode și în picioare are o pereche de bocanci prăfuiți. A venit pentru a discuta cu echipa Dennver despre o listă de unelte electrice și alte scule care vor prinde bine în munca cu voluntarii pe șantierul Habitat for Humanity. Dennver a oferit ca donație unelte și produse din domeniul construcției, iar Horea e în magazin pentru a alege produsele de care e nevoie. I se prezintă întreaga echipă din magazin, fiecare cu ce se ocupă și fiecare cu aceeași deschidere de a fi de folos. Lângă casa de marcat e o cutie de donații pentru Habitat for Humanity Cluj, aflată acolo tot la inițiativa echipei Dennver.

Horea pleacă de acolo cu portbagajul plin, iar reacția echipei de pe șantier, când descarcă mașina, se poate rezuma într-o replică de la Vio, coordonatorul de șantier: „Hori, cu de astea chiar te rog să mai vii, că prind bine.”

Dennver e o afacere locală, care lucrează cu firme și meșteri din domeniul construcțiilor și al instalațiilor. Așa se face că în echipa de voluntari care s-a strâns pentru cele două zile anunțate de participare la Cluj Build, s-a adunat un grup care e familiar cu șantierul. Unii dintre ei comercializează produse și unelte cu care vor lucra azi. Pe șantierul Habitat for Humanity Cluj din Jucu, au avut ocazia să vadă aplicabilitatea produselor care le trec prin mâini în fiecare zi.

“Implicarea în proiectul Habitat for Humanity Cluj simbolizează un moment de maturitate pentru firma Dennver. Este un moment în care mulțumim comunității pentru sprijinul și încrederea acordată în ultimii 20 de ani, dar este și o garanție a faptului că vom rămâne la fel de integri și pe viitor. Experiența participării pe șantierul Habitat for Humanity Cluj din Jucu a fost una memorabilă pentru toți cei care am participat împreună la materializarea proiectului. Am lucrat cu o plăcere de nedescris, știind că munca noastră va aduce bucurie în sufletele unor oameni mai puțin norocoși. Pe de altă parte, am învățat și lucruri utile care ne pot fi de folos în viitor. Eu personal, am devenit “expert” în amplasarea polistirenului pentru izolația exterioară. Recomand tuturor să se implice, în măsura în care pot, în acest proiect. Noi cu siguranță vom rămâne alături de Habitat for Humanity Cluj”, Arpad Szasz, manager marketing Dennver Comimpex.

În seara de 25 septembrie, Dennver a aniversat 20 de ani de activitate împreună cu partenerii și furnizorii săi. Echipa noastră a fost și ea de față, pentru a povesti despre proiectul de la Jucu și pentru a-i invita să participe la construcția caselor, implicându-se ca voluntari.

Unul din meșterii Dennver ne spunea: „Chiar mă gândeam să vin împreună cu fratele meu. După atâția ani în care ai o meserie care te ține pe picioare și te ajută să crești, am vrea să dăm și noi înapoi, să ajutăm comunitatea.”

Următoarea sâmbătă, ne-am întâlnit cu ei pe șantierul din Jucu, unde veniseră să voluntarieze.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment