Fundraiserul anului lucrează la Habitat for Humanity Cluj

Genoveva Ghiuri, pe șantierul asociației

Colega noastră Genoveva Ghiuri a câștigat joi seară premiul pentru cel mai bun profesionist în domeniul strângerii de fonduri pentru ONG-uri, la Gala „Oameni pentru Oameni”, ediția a XI-a. Evenimentul premiază români a căror generozitate a schimbat vieți.

Premiul pentru cel mai bun profesionist se oferă pentru activitatea din ianuarie 2013 până în septembrie 2014, timp în care Eva a mobilizat 1,5 milioane de lei pentru construcția comunității Habitat din Jucu și cheltuielile complementare, unde până în iunie 2015 vom construi 15 locuințe pentru familii cu venituri mici.

La acordarea premiului, s-a luat în considerare și modul în care Eva a implicat comunitatea locală în construcția caselor. Astfel, Habitat for Humanity Cluj a încheiat 14 noi parteneriate cu companii locale și a avut, pentru al doilea an la rând, mai mulți voluntari locali, aproximativ 300, decât cei din echipe internaționale, în număr de 65.

„Un fundraiser este profesionist atunci când are alături de el o echipă de profesionişti. Acest premiu este rezultatul muncii unei echipe care crede cu adevărat că o locuință decentă este cea mai profundă schimbare pe care o putem aduce în viața unei familii. Dedicăm premiul sutelor de clujeni care au spus «DA» invitației noastre de a voluntaria, de a dona și a ne susține prin direct debit, pentru a construi locuințe destinate familiilor în nevoie. Mulțumim companiilor locale care înțeleg nevoile comunității și sprijină proiectele sustenabile, ale căror efecte durează decenii întregi, așa cum este proiectul de construcție al Habitat for Humanity Cluj”

Genoveva Ghiuri, fundraiserul anului

Habitat for Humanity Cluj construiește locuințe pentru familii cu venituri mici, în sistem nonprofit. Organizația se bazează pe munca voluntarilor și donații financiare sau materiale din partea companiilor și persoanelor fizice, pentru a construi locuințe simple, dar decente, la un cost cât mai mic. Locuințele sunt ulterior vândute în rate fără dobândă și fără profit către familiile beneficiare, astfel încât o familie ajunge să plătească aprox. 30% din venitul lunar net, sub costul unei chirii. Mai mult, sumele care se întorc în organizație sunt folosite la ridicarea unor noi case, asigurând sustenabilitatea programului pe termen lung. Practic, fiecare donație făcută către Habitat for Humanity Cluj este un dar care continuă să producă efecte ani la rând.

Companiile pot sprijini asociația prin sponsorizări în bani sau materiale, dar și prin redirecționarea a 20%din impozitul pe profit datorat statului, la finalul fiecărui an. De asemenea, persoanele fizice pot ajuta ca voluntari, prin donații ocazionale sau donații fixe lunare, direct din contul bancar, prin sistemul debit direct.

Gala „Oameni pentru Oameni” premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate și este organizată de Asociația pentru Relații Comunitare și Camera de Comerț Americană în România. Sunt recunoscute faptele generoase ale persoanelor şi companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri. În cei 11 ani de existență a Galei, au fost nominalizate peste 1.000 de persoane şi instituţii, iar suma totală a donațiilor a crescut de la 4 milioane de euro în 2003 la 14,8 milioane în 2014.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.