A treia călătorie Global Village a Școlii Internaționale Winterthur

Am găzduit echipa internațională Winterthur din Elveția pentru al treilea an la rând în mai 2015. Construim o relație deosebită cu echipe de voluntari care revin an de an. Pe de o parte, chiar dacă vin tot timpul alți elevi ai școlii, există o continuitate în care fiecare echipă poate vedea de aproape la ce au lucrat colegii mai mari. Pe de altă parte, e mereu o plăcere să revedem profesorii, care vin cu noi povești despre activitățile de strângere de fonduri pe care le-au organizat elevii pentru a acoperi costurile călătoriei Habitat.

Dacă anul trecut echipa Winterthur ne ajuta să facem organizarea de șantier la Jucu, cei 15 membri ai echipei din acest an au avut ocazia să construiască: au placat un duplex cu OSB, i-au consolidat structura tavanului și au făcut căpriori. S-au arătat a fi la fel de pricepuți la organizarea șantierului ca și colegii lor mai mari: ne-au ajutat să depozităm un transport de cherestea și au mutat polistirenul și vata minerală din magazie în case, pentru a fi mai accesibile viitorilor voluntari. Cel mai mult le-a plăcut să stivuiască cheresteaua – acolo s-a văzut cum munca lor în echipă îi ajuta să lucreze mai repede și în siguranță și să vadă în mărimea și înălțimea stivei de lemn cât de multe au reușit să facă.

Abia așteptăm să îi găzduim și la anul, pentru a vedea cum reușesc să devină o parte a proiectelor noastre prin implicarea lor. Noi le mulțumim că an de an se arată și mai dedicați cauzei Habitat Cluj!

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment