Cum devin experiențele Global Village experiențe de învățare

Programul Global Village oferă oportunitatea echipelor de voluntari internaționali să călătorească peste tot în lume pentru a ajuta la construcția proiectelor Habitat for Humanity. Este o oportunitate cu totul deosebită când voluntarii sunt adolescenți, elevi ai unor școli internaționale, care caută proiecte unde pot deservi o comunitate în mod direct și în același timp, unde pot avea parte de experiențe deosebite de învățare.

La începutul lui iunie, am găzduit echipa internațională Zürich International School, formată din 43 de elevi și 5 profesori. Cot la cot cu echipa Habitat Cluj, ei au asamblat pereți și căpriori pentru viitoarele locuințe ale comunității din Jucu, au săpat șanțuri pentru utilități și au pus polistiren pe pereții exteriori. Ne-au ajutat să descărcăm un transport de materiale și pentru că s-au arătat curioși, au avut ocazia să încerce pe pielea lor cum se tencuiește cu decorativă (pereții caselor, nu unul pe celălalt, da?).

Munca obositoare de pe șantier nu i-a oprit să fie activi și în timpul liber petrecut în Cluj. Au descoperit Parcul Central, unde au jucat fotbal, sau au mers la înot. Iar din împrejurimile Clujului, au vizitat salina din Turda și Cheile Turzii. Acolo, unul din profesorii lor a transformat experiența turistică într-o experiență de învățare pe teren, povestindu-le despre caracteristicile geografice ale locului.

Pentru adulți, experiența unei călătorii Global Village înseamnă ocazia de a face ceva concret care ajută familii în nevoie. Dar pentru elevii de la Zürich International School, a însemnat orizonturi deschise și experiențe pe care altfel nu le-ar fi putut trăi. Noi suntem recunoscători că i-am putut ghida în prima lor experiență Global Village și pentru întreaga lor dedicare în munca pe șantier. Sperăm că s-au întors acasă cu povești deosebite și cu dorința de a ajuta și mai departe.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment