Cum și-a văzut o familie parteneră casa ridicată într-o săptămână

Azi am încheiat oficial Cluj Build, iar familia Gașpar a mulțumit voluntarilor clujeni pentru minunea de a-și vedea viitoarea locuință ridicată. Locuința a fost construită cu ajutorul a peste 100 de voluntari locali, care au participat la săptămâna de construcție accelerată pe care am organizat-o.

„Știam cum va trebui să arate casa la final, dar să vezi cu ochii tăi cum se ridică casa și cât e de mare față de ce am avut înainte ne bucură enorm. Suntem bucuroși că avem ocazia să lucrăm alături de voluntari așa de harnici și le mulțumim pentru toate eforturile lor”

Erszebet Gașpar

Familia Gașpar a locuit cu părinții soției, șapte persoane în apartament, iar ulterior s-au mutat într-o singură cameră din apartamentul mamei soțului, Zoltan Gașpar. Soții Gașpar au visat dintotdeauna să aibă o locuință a lor, chiar dacă opțiunile le erau limitate. Ei nu aveau venituri suficiente pentru un credit la bancă. Faptul că au fost selectați ca familie parteneră Habitat for Humanity Cluj a fost un vis devenit realitate pentru ei.

Familia a participat la Cluj Build, evenimentul de construcție accelerată în care s-au implicat voluntarii echipei SDL. În fiecare zi, câte o echipă de aprox. 20 de persoane au participat la ridicarea casei de la fundație până la acoperiș. Ei au montat pereții și structura acoperișului, au pus plăci de OSB și polistiren pe pereții exteriori și au izolat pe interior cu vată minerală.

„Pentru prima dată, am ținut în mână un aparat care se cheamă pendular; trebuie ținut să nu vibreze, trebuie să te uiți pe unde tai cu el, să rămână tăietura dreaptă și nu ai foarte mult ghidaj. Asta mi s-a părut cel mai calificat lucru pe care l-am făcut. Mi se pare o realizare mare, să vezi casa făcută într-o săptămână și să ai sentimentul că vrei să pui mâna și că ceea ce faci ajută”,

Speranța Chiș, voluntar SDL

„Este o mare onoare pentru noi să vedem cum voluntarii SDL și-au rupt din timpul lor la serviciu sau din timpul liber pentru a participa la Cluj Build și pentru a se dedica misiunii de a oferi unei familii în nevoie șansa de a locui decent. Implicarea lor ne motivează să fim și mai dedicați proiectelor noastre și dorim să încurajăm cât mai mulți clujeni să participe ca voluntar la construcția caselor Habitat for Humanity Cluj!”

Horea Jurcan, manager de construcții

Locuința ridicată cu ajutorul voluntarilor SDL și a finanțării primite de SDL Foundation face parte din cea de-a șaptea comunitate Habitat for Humanity Cluj din Jucu, unde vom construi 15 locuințe până în iunie 2015.

„Prin sprijinul financiar al SDL Foundation, echipa SDL din Cluj a putut să se implice în mod activ în proiectul Cluj Build. Peste 100 de colegi au muncit voluntar pe șantier, indiferent de starea vremii, cu un entuziasm și energie mult peste așteptări.Lucrând cot la cot cu Zoli și Erzsi, beneficiarii casei, echipa noastră a primit o lecție de viață: împreună putem face ca visurile să devină realitate. Posibilitatea echipei de a vedea că munca lor contează și schimbă mentalități, că ei pot să construiască visul unei familii de a avea propriul cămin le-a dat o motivație extraordinară și i-a făcut să acționeze în fiecare zi mândri de realizările lor și de echipa din care fac parte”

Adrian Gocan, manager SDL Cluj

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment