Dedicare pentru casa familiilor Matei și Varga

Ferencz Varga, Renata și fiica lor de 7 ani locuiau împreună într-o cameră de 9 metri pătrați. Azi, „familia din cutia de chibrituri” a primit cheile primei locuințe pe care au avut-o vreodată.

Floredana Matei avea o avere constând într-o măsuță și un pat într-o mică încăpere închiriată, unde locuia alături de fiica ei, care recent a absolvit bacalareatul și visează să fie voluntar SMURD. Astăzi, Floredana și Diana au pășit pentru prima dată nu pe un șantier, ci în casa în care vor locui în anii ce urmează.

Familiile Varga și Matei au primit astăzi, 9 decembrie, cheile viitoarelor lor locuințe, în cadrul evenimentului de dedicare. Donatori și voluntari, alături de reprezentanți ai companiilor care au susținut financiar construcția, s-au întâlnit la Jucu pentru a deschide oficial porțile locuințelor din duplexul cu numărul 10.

Pentru niciuna din cele două familii nu a fost ușor să ajungă în acest moment, iar eforturile vor continua. Includerea în sistemul de construcție non-profit al asociației ACASĂ necesită ca familia să facă un număr de ore de voluntariat în favoarea altora, pentru a demonstra că este dispusă la rândul ei să ajute. Odată selectată, ea lucrează atât la propria casă, cât și la casa altor familii – un efort considerabil. Deși amândoi au probleme medicale, Ferencz și Renata Varga au fost printre cei mai harnici beneficiari ai asociației și au efectuat un număr considerabil de ore de muncă pentru a-i ajuta și pe alții.

Munca lor nu s-a încheiat: urmează o etapă de finisaje interioare necesare locuinței, pe care fiecare familie le face conform propriilor preferințe, dar și un lung proces de proiectare și autorizare a utilităților de care locuințele trebuie să beneficieze pentru a asigura condițiile unui trai decent.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment