Familia Buza e Acasă!

De câteva zile, rutina zilnică a familiei Buza s-a schimbat radical. Ce-i drept, sunt singurele zile din viața lor pe care le-au petrecut cu adevărat ACASĂ: în locuința pe care și-au construit-o cu ajutorul voluntarilor în comunitatea noastră Britta Sofia din Jucu.

Ultimele zile au însemnat o mulțime de pregătiri: mici finisaje, curățenie generală și montarea mobilierului, oferit ca un cadou‑surpriză de Ecolor. Dacă pentru mulți dintre noi curățenia nu e tocmai cea mai plăcută activitate, o familie care face curat în noua ei casă se oprește cu greu din zâmbit! Azi, camerele celor doi copii sunt frumos aranjate și casa răsună deja a râsete și tropăieli pe scări. Pentru prima dată, Paștele îi va găsi la casa lor.

Adrian și Lavinia Buza s-au întâlnit datorită pasiunii lor comune pentru dansuri și muzică populară. Împreună, și-au construit o familie și o viață. Fata cea mare, Amelia, merge la grădiniță. Cel mic, Serafim, acum leagă primele propoziții și descoperă în fiecare zi ceva nou. Pentru amândoi, vremurile în care se mutau dintr-o chirie în alta, prin apartamente înghesuite și insalubre, vor rămâne doar amintiri vagi de la începuturile unei copilării fericite.

Când eram noi doi, ne mulțumeam cu mai puțin și nu ne speria așa de mult să ne luăm lucrurile în spate și să ne mutăm. Dar vezi altfel lucrurile când începi să te gândești și la copiii tăi – Adrian Buza

Visul le-a fost îndeplinit anul trecut, când au fost selectați să facă parte din comunitatea Britta Sofia. Tot anul au muncit fără încetare, alături de voluntarii veniți din toată lumea. Lavinia ne explică ce își doreau: „Un spațiu curat, simplu și ordonat. Unde să se simtă bine copiii și să crească frumoși. Ar fi ca în rai”. Cu gândul că lucrează pentru viitorul copiilor, zi de zi, puțin câte puțin, au văzut cum noua lor casă prinde contur. Astăzi, sunt Prima Dată Acasă!

Vă mulțumim tuturor celor care ați transformat viața acestei familii! Ceea ce am reușit împreună în ultimul an va produce efecte timp de generații întregi de acum înainte.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment