Iceland Builds: voluntari CORE, la atelierul CORE!

Nu se cunoșteau dimineață, dar au plecat prieteni la finalul zilei! O super-echipă de 16 voluntari ne-a fost alături sâmbătă, 12 august, la Jucu, în a doua zi deschisă de voluntariat organizată anul acesta prin proiectul CORE.

Împreună cu una dintre familiile-partener, ei au pus umărul chiar la amenajarea atelierului comunitar construit prin proiectul CORE, unde voluntarii și familiile se vor întâlni și în viitor!

Fiindcă am decis să dedicăm fiecare Zi Deschisă de voluntariat uneia din țările finanțatoare ale proiectului, sâmbătă ne-am întâlnit sub steagul Islandei la „Iceland Builds”.

Voluntarii au învățat cu acest prilej cum se amestecă adezivul și cum se plachează cu polistiren o clădire, pentru o mai bună izolație termică și consum redus de energie în viitor. Polistirenul necesar pentru această operațiune a fost oferit de Hirsch Porozell, companie specializată în producerea polistirenului expandat (EPS), pentru industria termoizolațiilor și a ambalajelor. Cu peste 50 de ani de experiență în domeniu, compania Hirsch Porozell are unități de producție în 31 de țări, dintre care una în vecini cu noi, în comuna Jucu – și ne-a arătat, din nou, că nu ezită să se implice în comunitate.

Tot sâmbătă, voluntarii au făcut săpătura necesară instalării pământării și au vopsit elementele din lemn expuse ale clădirii cu un lac protector, care va asigura rezistența în timp.

Voluntarii care au participat la evenimentul „Iceland Builds” s-au înscris online, răspunzând în număr foarte mare invitației noastre de a da o mână de ajutor pe șantierul din Jucu. Costurile evenimentului de voluntariat (precum transport, masă sau echipamentul de protecție) au fost suportate prin proiectul CORE, o parte dintre voluntari fiind și donatori pentru asociație.

Proiectul CORE, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Active Citizens Fund România, a permis asociației să dezvolte o platformă unică de fundraising pentru construcția de locuințe accesibile, pentru a crește veniturile dedicate acestei misiuni, precum și un atelier meșteșugăresc, care va face mai munca de construcție mai eficientă.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment