Lucrurile care le facem ca voluntari sunt cele care ne plac

E a patra zi din evenimentul Cluj Build şi voluntarii noştri  ne-au surprins din nou. Ne-a plouat azi pe şantier, dar nu îndeajuns încât să afecteze munca voluntarilor. Ne-a bucurat să îi vedem la fel de voioşi şi harnici. Voluntarii echipei SDL au reuşit să pună plasa şi să gletuiască toată casa, atenţi la detalii să se asigure că fac totul bine.

În interior, au pus vata minerală pentru tavan, unde au primit o mână de ajutor din partea elevilor de la Transylvania College. Şi în pauza de prânz ne-am pus şi mintea la încercare, cu câteva mesaje cifrate care trebuiau desluşite (cu premii cu tot, pentru cei pricepuţi şi rapizi).

Şi am învăţat lucruri noi despre voluntariat, de data asta din ceea ce ne-a povestit Cătălin Grigoriu, voluntar SDL, despre ce îl motivează să fie voluntar: “Lucrurile pe care le fac ca voluntar sunt lucrurile care îmi plac. Nu-mi spune nimeni să fac lucrul respectiv, nu e un job, poate îmi spune cum să fac acel lucru. Şi în al doilea rând, mă motivează că pot să ajut oameni care au nevoie de ajutor, pentru că şi eu sper că voi primi ajutor, atunci când voi avea nevoie de el.”

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment