Open Day la Jucu prin „Liechtenstein Builds”

Pe 1 iulie, am deschis șantierul nostru non-profit tuturor celor ce vor să dea o mână de ajutor!

Prin proiectul CORE, finanțat de Norvegia, Islanda și Liechtenstein prin Active Citizen’s Fund, am putut asigura fiecărui voluntar echipamentul necesar pentru a lucra în siguranță, transport și masă. Alte două „zile deschise” de voluntariat vor avea loc în 12 august și 9 septembrie.

Bucuroși de această oportunitate, am decis ca fiecare din zilele dedicate echipelor deschise de voluntari să fie dedicate uneia dintre țările finanțatoare: ziua de 1 iulie a fost declarată „Liechtenstein Builds”, în 12 august ne vom răcori la „Iceland Builds” iar în 9 septembrie găzduim „Norway Builds”.

Ce au în comun cele 3 zile este munca în folosul familiilor fără locuință din programul asociației PRIMA DATĂ ACASĂ. Familiile din acest program lucrează la construcția caselor, iar la final plătesc un cost social, în rate fără profit întinse pe o perioadă de până la 20 de ani. Sumele întoarse astfel în asociație finanțează noi construcții!

S-au raliat acestei misiuni 13 voluntari din Cluj-Napoca, care și-au început weekendul pe șantier. O parte au contribuit la montajul de gips-carton pe tavanul unei locuințe – o sarcină deloc simplă, care necesită atât precizie în măsurători, cât și rezistență fizică pentru a ridica și ține în poziție plăcile pentru fixare corectă. Ceilalți au amenajat peste 100 de metri dintr-o alee de acces, cărând și împrăștiind aproape o tonă de pietriș.

Printre voluntarii înscriși pentru această acțiune am descoperit-o pe Nicoleta Andronesi, care face parte dintr-o familie-partener încă de acum 14 ani. În ciuda timpului trecut, și-a dorit să revină pentru a le da o mână de ajutor celor care azi sunt în situații dificile, așa cum era și ea înainte de parteneriatul cu asociația. Iar pentru că generozitatea se transmite peste generații, Nicoleta a venit însoțită de Andra, fiica ei, pentru ca întreaga familie să contribuie la viitorul altor familii ce merită ajutor.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment