Parteneriatul cu Dennver continuă pentru al treilea an la rând

Pentru al treilea an, compania locală Dennver susține organizația noastră cu o contribuție în unelte și materiale, dar și muncă voluntară depusă de meșterii lor pentru comunitatea din Jucu.

Începuturile colaborării noastre se află în aniversări importante pentru ambele părți: în 2014, Dennver împlinea 20 de ani de activitate, iar asociația noastră, 15 ani. Împărtășim ani de muncă și experiență în care am susținut familiile clujene să își construiască locuințe decente și sănătoase.

Reveniți pe șantier pe 4 iunie în acest an, echipa de voluntari și meșteri a inclus atât fețe noi, cât și fețe cunoscute. Zoltan Nagy-Wolf, manager marketing, povestește:

„Deși pentru mine a fost prima experiență pe șantierul Habitat, a fost una foarte constructivă și benefică, deoarece am avut posibilitatea să-mi cunosc colegii mai bine, să-mi consolidez relațiile cu ei și să întâlnesc oameni minunați, care împărtășesc aceleași principii. Totodată, știind cât de importantă este siguranța unui acoperiș deasupra capului, să ajut oamenii cu posibilități materiale mai modeste are recompense personale greu de descris.”

Echipa Dennver s-a concentrat asupra unei locuințe din comunitate, în care au montat vată minerală, au pus folie și au montat gipscarton.  Tibor Turos, care participă ca voluntar pentru al treilea an la rând, își aduce aminte când aceste locuințe erau doar schelete de pereți și OSB.

„Mă bucur enorm că am avut ocazia să particip al 3-lea an consecutiv la acest proiect. Pentru mine, anul acesta a fost cel mai “plin de recompense”, deoarece am putut vedea finalizate casele la care am lucrat în anii precedenți. Indiferent de experiență, pentru fiecare s-a găsit câte ceva în care să se implice pe șantier. Echipa noastră a muncit serios, dar s-a și distrat și ne-am apropiat puțin la un nivel mai personal. Este un sentiment plăcut să știi că faci ceva nu pentru tine, ci pentru altcineva,” povestește Tibor Turos.

Parteneriatul cu Dennver devine o tradiție care împlinește, rând pe rând, visul unei familii modeste din Cluj de a avea un loc pe care să-l numească „Acasă”. Ne dorim să rămână o tradiție care ajută cât mai multe familii clujene.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment