Povestea unui nume. Cine este Britta Sofia

Strada pe care sunt situate locuințele construite de asociația Acasă în comuna Jucu poartă numele Britta Sofia. Pentru familiile de acolo, acest nume este o demonstrație deja pusă în practică a puterii pe care o are dorința de a schimba lumea în bine.

Explicația e simplă.

Întregul proiect de construcție a fost posibil datorită încrederii acordate de principalul partener și susținător al comunității Acasă din Jucu, compania Ecolor. Producător de mobilier, cu o echipă de peste 600 de angajați și o activitate în continuă creștere, Ecolor a fost prima companie care s-a implicat decisiv în ceea ce urma să devină noua noastră comunitate. În timpul colaborării cu ei, urma să aflăm că generozitatea și implicarea sunt, pentru Ecolor, valori de familie.

Compania-mamă a Ecolor este Gyllensvaans Möbler din Suedia, o afacere de familie, producător de mobilier din 1946 și furnizor IKEA începând din 1952. Încă din primii ani de activitate, Britta Sofia Gyllensvaans a susținut inițiativele filantropice, s-a implicat în viața socială și a insistat mereu că o companie trebuie să fie aproape de oameni și să dea ceva înapoi comunității în care lucrează.  Copiii ei, astăzi la cârma companiei, duc mai departe acestei valori.

Pentru că au avut un rol decisiv în construcția comunității, i-am invitat să aleagă un nume, chiar neoficial, pentru aceasta. A fost o surpriză, apoi, să aflăm și noi povestea: mai mult decât povestea unui nume, povestea unui om.

Astăzi, „Britta Sofia” este numele oficial al străzii pe care se află locuințele Acasă. La cererea noastră, Consiliul Local al comunei Jucu a decis prin vot că acest nume merită să fie consemnat pe fiecare hartă.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment