Primii voluntari internaționali la Jucu de Sus

Voluntarii locali au pregătit fundația, precum și structura de lemn a pereților care vor fi ridicați de voluntarii internaționali

Șantierul asociației PRIMA DATĂ ACASĂ va găzdui la finalul lunii octombrie un grup de voluntari din Statele Unite, care călătoresc în România pentru a ajuta la construcția de locuințe simple și decente pentru familii muncitoare cu venituri mici.

Implicarea voluntarilor americani este posibilă datorită parteneriatului încheiat de PRIMA DATĂ ACASĂ cu The Fuller Center for Housing, o asociație internațională fondată de Millard Fuller după retragerea acestuia din Habitat for Humanity.

După ce anul 2020 a impus o oprire completă a activităților de voluntariat în persoană, voluntarii au început să revină de îndată ce acest lucru a fost posibil în siguranță. În 2021, asociația s-a bucurat de efortul a 6 echipe de voluntari, în timp ce în 2022 numărul acestora a crescut la 11, dintre care 7 echipe au fost formate din colegi de la compania ALSTOM, care a susținut financiar activitatea de construcție într-una din cele mai costisitoare etape: turnarea fundației unui nou duplex.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Lasă un comentariu