Sezonul voluntarilor ALSTOM pe șantierul ACASĂ

Patru familii sunt mai aproape de clipa când vor ajunge PRIMA DATĂ ACASĂ datorită implicării constante a companiei și a echipei ALSTOM pe tot parcursul sezonului de construcții 2022.

Compania a susținut financiar costurile fundației duplexului cu numărul 11, în timp 66 de colegi din echipa ALSTOM au participat ca voluntari la 7 zile de muncă pe șantier.

Munca lor a început în luna mai, cu aplicarea tencuielii decorative pentru duplexul 9, a cărui construcție tocmai se încheia. Ulterior, pe tot parcursul verii, voluntarii au lucrat la fundația locuinței cu numărul 11 (duplexul 10 fiind deja ridicat): echipa ASLTOM a amenajat terenul, a legat fierul pentru centuri și a realizat cofrajele necesare înaintea turnării betonului. Colegi de-ai lor au revenit mai apoi pentru a asambla pereții duplexului 11, astfel încât toamna aceștia să poată fi ridicați pe poziție.

Munca nu e deloc ușoară, dar zâmbetele au fost uniformă de lucru în 2022. Unii voluntari au revenit pe șantier de mai multe ori, recordul stabilindu-l Ioan Oprea, desemnat „Voluntarul anului” după ce a participat la 6 din cele 7 acțiuni de construcție!

La finalul sezonului, voluntarii ALSTOM ne-au surprins cu un filmuleț realizat chiar de ei din fotografii surprinse de-a lungul verii – și a fost fascinant să descoperim experiența voluntarilor văzută prin ochii lor!

P.S. Dacă nu vedeți filmul mai jos, folosiți acest link spre pagina de Facebook.

Voluntarii ALSTOM au dat forță șantierului ACASĂ în 2022
echipe
de voluntari
ore de voluntariat
familii asistate

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.