Suntem la înălțime!

Echipa de voluntari de azi de la Cluj Build a avut parte de o surpriză plăcută în a doua zi de muncă: ajutor neașteptat din partea familiilor partenere, care aseară au rămas peste program și le-au dat o mână de ajutor cu munca migăloasă de a pune căpriorii pe casă.

Dar nici voluntarii SDL nu s-au lăsat mai prejos. Au continuat munca, până când toți căpriorii au fost sus și au pus și astereala – plăcile de OSB care acoperă structura acoperișului.

Munca lor de construcție a fost întreruptă de un transport de materiale, un tir pe jumătate plin cu polistiren, vată minerală și adeziv.

„Mi s-a părut fantastic, când l-am văzut așa de mare și așa de plin, și totuși cu contribuția tuturor l-am descărcat într-un timp foarte scurt”

Speranța Chiș, voluntar SDL

Ea mai povestește și ce a lucrat azi și cum a făcut lucruri neașteptate:

„Pentru prima dată, am ținut în mână un aparat care se cheamă pendular, cu care te poți tăia, care necesită puțin efort muscular; trebuie ținut să nu vibreze, trebuie să te uiți pe unde tai cu el, să rămână tăietura dreaptă, nu ai foarte mult ghidaj, și asta mi s-a părut cel mai calificat lucru pe care l-am făcut”

La finalul zilei, echipa a mai reușit să înceapă izolarea cu polistiren: au montat vreo 25 de plăci.

Au rămas cu înverșunarea de a finaliza casa până la finalul săptămânii, pe care o dau mai departe voluntarilor de mâine. Împreună cu plăcerea de a face lucruri fără să aștepți o recompensă, ci de dragul de a face lucrul respectiv.

Radu Băzăvan, din echipa SDL Cluj, mută o schelă pe șantierul din Jucu

„E ca treaba aceea…
a călători este o recompensă în sine,
nu destinația este recompensa”

Radu Băzăvan, voluntar SDL.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment