Comunitatea Britta Sofia

18 familii au început deja o nouă viață în comuna Jucu, în cea mai nouă comunitate care a devenit ACASĂ. Trăiesc aici zeci de oameni care, pentru prima dată în viață, au o locuință decentă, pe care și-au construit-o atât prin eforturi proprii, cât și cu ajutorul a sute de voluntari.

O locuință decentă înseamnă o casă în care sănătatea părinților și copiilor nu mai este în pericol. Familiile selectate în programul ACASĂ sunt familii care muncesc, dar câștigă puțin, și pe care le găsim locuind în condiții greu de imaginat: sub acoperișuri care nu opresc o ploaie mai serioasă, în subsoluri pline de igrasie sau în clădiri fără toalete sau încălzire. În cazuri „fericite”, sunt primiți în apartamentul sau casa unor rude și trăiesc în supra-aglomerare, părinți, copii și bunici în aceeași cameră.

Datorită implicării sponsorilor și donatorilor noștri, am putut schimba destinele unor familii cu 2 până la 5 membri. La construcție au lucrat nu doar voluntarii, ci și familiile care s-au mutat mai apoi acolo, fiecare ajutând la casele vecinilor, ca într-o comunitate adevărată.

Proiectul comunității din satul Jucu de Sus a pornit în 2014: șantierul a prins viață mulțumită partenerului principal al acestei comunități, compania Ecolor.

Tip de locuințe:

apartamente de 1-2 camere în case tip duplex

Suprafața:

între 35 și 66
metri pătrați

Teren concesionat de
Primăria și Consiliul Local Jucu

Partener principal

Împreună, construim un viitor mai bun

În programul nostru de locuire, facem echipă cu The Fuller Center for Housing, o organizație globală fondată de Millard Fuller, creatorul unor programe de locuire prin care milioane de oameni și-au îmbunătățit condițiile de trai.

Prin intermediul Fuller Center, din 2022 am spus din nou „bun venit” voluntarilor internaționali pe șantierul nostru din Jucu!

Case care cresc odată cu familia

Toate casele din comunitatea Britta Sofia sunt gândite, de la fundație până la structura de rezistență, astfel încât să fie foarte ușor mansardabile în viitor, în cazul în care familia crește și are nevoie de mai mult spațiu. Mansarda aproape dublează spațiul util al casei, adăugând una sau două încăperi și o baie, în funcție de mărimea locuinței.

familii de
2 persoane

Garsonieră, 37 m2,
în casă tip duplex

familii de
3 persoane

Apartament cu două camere, 55 m2, în casă tip duplex,

familii de
4-5 persoane

Apartament cu trei camere, 66 m2, în casă tip duplex

Știri din comunitate