Comunitatea Chinteni

O donație de cărămidă cu super-puteri de izolație termică marca Wienerberger a dus la o construcție în premieră. La Chinteni, patru familii și-au găsit un cămin primitor și călduros!

Nouă echipe de voluntari internaționali și-au dat mâna pentru a construi la Cluj patru locuințe simple și accesibile pentru patru familii muncitoare, care locuiau în condiții grele, fără acces la utilități de bază. Din SUA, Olanda, Elveția, Marea Britanie, Irlanda, voluntarii au venit la Cluj cu o misiune clară: să schimbe viața unor oameni muncitori și să le ofere acestora un nou start în viață.

Alături de ei, s-au implicat în construcție studenți de la Facultatea de Științe Politice și Administrative (FSPAC), de la Facultatea de Teatru și Film, echipele companiilor KeepCalling, Emerson, Genpact, Rondocarton și iQuest. Într-o altfel de zi de construcție, jurnaliști din Cluj au participat la construcție alături de echipa agenției de relații publice PR&More.

Am venit aici cu o mentalitate deschisă și nerăbdători pentru o experiență nouă. E o plăcere să vezi cele patru case înălțându-se de la o zi la alta cu ajutorul nostru!

Stuart McTavish,
voluntar din Canada pe șantierul din Chinteni

Teren

580m2, donat
de o persoană fizică

Tip de locuințe:

Case înșiruite,
din cărămidă

Familii asistate:

4
familii ACASĂ

Data dedicării:

2014
(decembrie)

Știri din comunitate

  • Prietenii de peste ocean – Habitat for Humanity Omaha

    Am cunoscut o parte din echipa Habitat for Humanity Omaha în 2013, când împreună cu alți cunoscuți și prieteni din Omaha, Nebraska, au fost prima echipă internațională pe care am găzduit-o în acel an, la Chinteni. Au trecut doi ani și, dacă atunci ne-au lăsat o impresie bună, azi … Deschide