Days
Hours
Minutes
Seconds

Te costă un minut să schimbi o viață

Doar până în 30 iunie mai poți alege să direcționezi 3,5% din impozitul plătit deja către stat spre asociația PRIMA DATĂ ACASĂ. În 2020, totul se poate rezolva exclusiv online: doar tipărește declarația 230, scrie-ți datele și semnează, iar apoi trimite-ne-o scanată. Nu e nevoie să o depui în persoană la Finanțe!

Dacă încasezi un salariu, ai plătit deja taxe către stat. E timpul să-ți pui banii la muncă!

Este dreptul tău să direcționezi o parte din impozitul pe venit pentru anul 2019 către asociația PRIMA DATĂ ACASĂ. Pentru lunile ianuarie-martie poți direcționa 2%, iar pentru lunile aprilie-decembrie 3,5%, din cauza schimbării legislației.

Contribuția ta este importantă: 2%-3,5% din impozitul plătit pe un salariu mediu înseamnă peste 60 de lei, un ajutor enorm pentru o familie cu venituri mici!

Faptul că, în 2020, formularele nu mai trebuie depuse în original, înseamnă că trebuie să completezi o singură foaie pentru a ne ajuta să schimbăm pentru totdeauna destinul unei familii: fondurile strânse sunt folosite la construcția de locuințe simple și accesibile, în regim non-profit.

Cu aceste contribuții, putem schimba vieți

Floredana Matei este o femeie singură și muncitoare. Lăsată să se descurce singură de familie și de tatăl fetei ei, am întâlnit-o pe Floredana pe când avea două locuri de muncă, dar locuia cu fiica într-un adăpost precar: o singură cameră, fără baie sau bucătărie proprie, pentru care plăteau o chirie exorbitantă.

Floredana a fost dispusă să lucreze pentru a-și îndeplini visul de a avea o locuință pentru ea și fata ei:

„Fostul soț nu a vrut să mă ajute, așa că am mers singură pe șantierul unde construiește asociația Acasă. Am cunoscut oameni cum rar întâlnești azi: pentru prima dată, am avut senzația că sunt într-o familie unde toată lumea are același scop.

M-am implicat cu speranța că într-o zi voi trăi și eu bucuria pe care am simțit-o în sufletul celorlalți – de a avea o casă decentă”

Visul a devenit realitate.

În 2020, Floredana Matei și fata ei se vor muta în noua lor locuință, ale cărei chei le-au primit la evenimentul de dedicare. Tot atunci, a intrat pentru prima dată în noua locuință familia Varga.

Cu ajutorul tău, vom începe în 2020 să construim alte două locuințe simple și accesibile în comunitatea noastră Britta Sofia.

Mii de oameni trăiesc în adăposturi improvizate

Zeci de familii apelează la asociația ACASĂ an de an, în speranța că îi vom putea ajuta. Atunci când ne întâlnim prima dată, descoperim condiții de locuit greu de imaginat în marile orașe: spații aglomerate, în care utilitățile de bază lipsesc sau sunt improvizate, iar ploaia își găsește ușor loc pe sub acoperișuri ce așteaptă doar un vânt mai puternic ca să cadă.

Nu putem fi indiferenți – aceasta e soarta a mii de oameni ce trăiesc lângă noi, iar să îi ajutăm a devenit misiunea noastră!

E simplu să ajuți

DESCARCĂ FORMULARUL

Am pregătit deja formularul corect pentru 2019, completat cu datele asociației noastre. Acest formular este creat pentru a fi completat și semnat manual. Descarcă-l de aici, în format PDF.

COMPLETEAZĂ ȘI SEMNEAZĂ

Tipărește formularul și completează-l cu datele tale de identificare și contact (nu e nevoie să calculezi suma). Este important să îl semnezi „de mână”. Scanează formularul semnat sau fă-i o fotografie clară (astfel încât textul să fie lizibil).

TRIMITE-NE FORMULARUL

Apasă butonul de mai jos și te direcționăm pe o pagină unde poți încărca formularul în siguranță. Te vom suna pentru confirmare la numărul de telefon din formular iar apoi vom depune formularele primite la Finanțe, pe bază  de borderou.

Folosești SPV?

Dacă folosești Spațiul Privat Virtual (SPV), avem o declarație 230 special creată pentru a fi validată și semnată electronic. Dacă folosești acest document, poți semna direct în PDF și depune electronic direct la Finanțe.

NU POȚI TIPĂRI?

Dacă nu poți tipări sau scana, nu e nicio problemă! Dă-ne un telefon la numărul +40.264.42.53.53 (de luni până vineri între 10 și 14) sau scrie-ne oricând la echipa@asociatiaacasa.ro și vom găsi un mod de a prelua formularul în siguranță.

De ce asociația Acasă?

De peste 20 de ani, asociația non-profit PRIMA DATĂ ACASĂ construiește case simple, dar accesibile, pentru familii muncitoare cu venituri mici, care locuiesc fără utilități de bază sau în condiții precare, precum Floredana Matei.

Beneficiarii noștri lucrează la construcția propriilor locuințe, alături de voluntari și de alte familii aflate într-o situație similară. Contribuim activ la crearea unei comunități în care fiecare persoană are o locuință decentă și în care fiecare om este încurajat să fie o resursă în comunitate, ajutându-i pe cei din jur.

Raportăm transparent și la timp către susținătorii noștri și suntem verificați de un cenzor extern în fiecare an pentru a asigura corectitudinea folosirii fondurilor. În plus, asociația este coordonată de către un Board format exclusiv din voluntari.

Unde vor merge banii mei?

Voluntarii, angajații și familiile asistate de asociația PRIMA DATĂ ACASĂ lucrează împreună pentru a construi o lume în care fiecare familie și fiecare om are o locuință decentă, simplă, dar care să nu fie o povară financiară.

În 2020, vom continua să lucrăm pentru a construi cea mai mare comunitate de locuire socială din Transilvania: proiectul Britta Sofia. În această comunitate, 18 familii s-au mutat deja Acasă, iar anul viitor munca de construcție va continua pe șantier! Mii de alți oameni locuiesc în condiții mai bune datorită programelor pe care le desfășurăm din 1999.

Voluntarii ACASĂ vor să continue construcțiile!