Investim în educație: renovarea școlii din Săndulești

ÎN PARTENERIAT CU:

Orice familie are nevoie, în primul rând, de o locuință decentă. Dar și de condiții bune când merge la medic. Și de condiții bune pentru copii, când merg la școală. Asociația ACASĂ acționează pe toate aceste trei paliere: locuire, sănătate și educație.

De aceea, din această toamnă parteneriem cu asociația BookLand Romania pentru a susține financiar proiectul de renovare a școlii din Copăceni. Investiția este posibilă datorită economiilor făcute de asociația ACASĂ într-un proiectul de renovare a dispensarelor din mediul rural, unde am reușit să avem costuri scăzute făcând o mare parte din lucrări în regie proprie, cu resurse proprii.

În curând, sute de copii vor avea condiții mai bune pentru a-și atinge adevăratul potențial. Și vor schimba lumea, după chipul și înfățișarea lor. Un an bun la școală tuturor celor pentru care, azi, s-a sunat de intrare!

Indiferent unde se nasc, copiii merită o educație ca la carte. Experiența este însă radical diferită între România urbană și cea rurală – copiii de la țară învață în spații renovate ultima dată acum zeci de ani. Parteneriatul cu asociația Bookland, care derulează un program de renovare a școlilor în întreaga țară, este o șansă de a ajuta și în domeniul educației într-o perioadă în care activitatea este foarte intensă în programul de construcție de locuințe.

Andrei Aroneț, director de programe