O schimbare pentru un impact mai mare!

Stimați parteneri,

Asociația Habitat pentru Umanitate (Habitat for Humanity) Cluj își continuă de astăzi activitatea ca o asociație independentă și a renunțat la colaborarea cu rețeaua Habitat for Humanity International.

Noul nostru nume este asociația PRIMA DATĂ ACASĂ. Este un nume care reflectă principala noastră misiune, inspirat de bucuria trăită de familii atunci când, la finalul unor luni sau ani de muncă, pășesc pentru prima dată în noua lor locuință, garanția unui viitor mai bun pentru ei și pentru copiii lor.

Vă mulțumim că, de 18 ani, sunteți alături de noi și ne-ați ajutat să oferim cât mai multor familii o locuință decentă. Aceasta va fi misiunea noastră și în anii care urmează: independenți, dar nu singuri, vom dezvolta noi parteneriate internaționale alături de organizații precum Youth Build, vom continua programul de construcții și renovări, căutând mereu noi moduri de a ajuta.

În fiecare an de la înființare și până azi, asociația Habitat pentru Umanitate Cluj a publicat rapoarte anuale, oferind transparență asupra folosirii resurselor oferite de susținători. Am considerat acest lucru nu o obligație, ci un gest firesc față de cei care au investit în noi. Asociația Acasă va continua să lucreze corect, să raporteze transparent și să își folosească cei 18 ani de experiență în domeniul locuirii sociale pentru a crea programe de impact în comunitate.

Am făcut pasul spre o organizație deplin independentă pentru a putea servi mai bine comunitatea din care facem parte, cu încredere în puterea și disponibilitatea de a ajuta a clujenilor. Suntem aici pentru a răspunde întrebărilor voastre și a discuta noi moduri în care, împreună, putem fi schimbarea pe care vrem să o vedem în lume.

Horea Jurcan
director executiv