MII DE FAMILII
CRIZA E PERMANENTĂ.
AJUTĂ-I SĂ IASĂ
DIN IZOLARE

ACASĂ e locul în care cu toții ne adăpostim atunci când neprevăzutul se întâmplă. E locul în care ne ținem familia în brațe și ne spunem că totul va fi bine.

În anul 2020, mii de oameni nu au încă un cămin sigur pentru ei și copiii lor, pentru că trăiesc în condiții inumane, fără acces la utilități de bază. Oameni care nu știu ce-i odihna rămân, la final de lună, cu câțiva lei care abia le asigură supraviețuirea lor și a familiei.

Pentru ei, discriminarea și izolarea sunt o realitate de zi cu zi; distanțarea societății față de ei – o stare permanentă. Pentru ei, noi construim de 20 de ani locuințe simple, în sistem non-profit. Pentru ei, fiecare donație online este un pas spre o viață schimbată.

Când apa și electricitatea sunt un lux, e greu să faci impresie bună la un interviu și să îți schimbi singur viața. Atunci când o familie se mută într-o locuință decentă, schimbarea este profundă și imediată.

În peste 20 de ani de activitate, am văzut acest lucru: de multe ori părinții obțin locuri de muncă mai bine plătite, iar copiii încep să strălucească la școală atunci când au un spațiu curat și sănătos în care să învețe.

Un asemenea impact pe termen lung necesită un efort pe termen lung. Proiectele noastre sunt de durată, iar efectele se simt peste generații.

CEI CARE PRIMESC, ȘI MUNCESC

Știi ce înseamnă principiul că ajutăm familii muncitoare?

Fiecare familie din programul ACASĂ lucrează la construcția propriei locuințe, dar și la casele viitorilor vecini, pentru a forma o comunitate și a forma obiceiul responsabilității.

În viața lor se produce deja o schimbare majoră: văd că există oameni dispuși să îi ajute și învață cât de bine e să îi ajuți pe cei din jur. Pentru oameni care au trăit în condiții inumane și în sărăcie, să aibă ceva de oferit la rândul lor este un sentiment extraordinar.

Demnitatea celor pe care îi ajutăm este extrem de importantă pentru noi. Atunci când muncesc la construcția caselor, familiile știu că au reușit să își construiască o viață mai bună prin forțe proprii, alături de puțin ajutor din partea vecinilor și a unor voluntari inimoși.

O DONAȚIE CARE CONTINUĂ SĂ DĂRUIASCĂ
EFECTE PESTE ANI

Dacă donezi astăzi pentru o familie, vom putea ajuta două. Sau chiar trei. Familiile-partener ACASĂ plătesc un cost puternic subvenționat pentru locuință, pe care îl achită în rate fără dobânzi și comisioane, timp de 20 de ani. În acest fel, familii care nu și-ar permite niciodată o rată la bancă au în sfârșit o soluție, iar în același timp sunt încurajeze să muncească și să aibă o sursă de venit. Pentru că o parte din sumele cheltuite cu construcția unei case se întorc astfel în timp în organizație, sistemul își creează premisele sustenabilității, iar donația ta din 2020 poate ajuta o nouă familie în 2030. Un dar care continuă să dăruiască peste ani!

SIGURANȚĂ ȘI TRANSPARENȚĂ

Toate donațiile făcute online printr-un card bancar vor fi procesate în siguranță de un procesator de plăți specializat, EuPlatesc.ro, la fel ca în cazul marilor magazine online.

Odată ce donația ta ajunge la asociația ACASĂ, o gestionăm cu responsabilitate și transparent: am publicat rapoarte anuale, liber disponibile, în fiecare an de activitate, iar munca în organizație este condusă de voluntari care nu au mize financiare în asociație.

Dacă vrei, poți dona și prin transfer bancar, în contul RO82BTRL01301205982576XX, deschis la Banca Transilvania cu titular Asociația PRIMA DATĂ ACASĂ.

comunități
în județul Cluj
locuințe
noi
de familii
asistate
voluntari
implicați în program
CUM MĂ POT IMPLICA?
fă o donație online

Fă o donație unică sau activează o donație lunară (recurentă), care ne ajută în efortul nostru pe termen lung.

DIRECȚIONEAZĂ
2% DIN IMPOZIT

În 2020, ne poți direcționa 2-3,5% din impozitul deja plătit la stat anul trecut. Ajuți fără să te coste nimic și totul se rezolvă online.

distribuie apelul nostru

Prietenii tăi știu despre ACASĂ? Ajută-nă să spunem povestea oamenilor care au nevoie de o locuință decentă!

PRIMEȘTE VEȘTI DE ACASĂ!

Intră în comunitatea ACASĂ și fii printre oamenii care contribuie activ la o lume mai bună! Abonează-te la mailuri prietenoase pentru noutăți din munca noastră și prilejuri de a ajuta.