FACILITATE FISCALĂ PENTRU MICROÎNTREPRINDERI

Ajută o familie fără locuință,
cu costuri zero pentru afacerea ta

În România de azi, mii de familii trăiesc în adăposturi improprii, care le pun în pericol sănătatea. Suntem țara europeană cu cel mai mare număr de oameni ce trăiesc în spații supra-aglomerate, iar pe lângă ei mai sunt cei ce nu au nici măcar apă curentă, canalizare sau căldură.
Putem să îl salvăm – și nu te costă nimic.
De 20 de ani, lucrăm pentru a-i ajuta pe acești oameni.

Să știi că marea majoritate sunt muncitori: au un serviciu stabil, uneori chiar două locuri de muncă, însă banii merg de multe ori pe probleme medicale și pe chiria spațiilor improprii în care locuiesc.

Din 1999, asociația noastră a ajutat mii de oameni să ajungă ACASĂ: îi ajutăm să își construiască o locuință simplă, prin forțe proprii, pentru a-și recâștiga demnitatea, dar cu ajutorul voluntarilor noștri, pentru a-și recâștiga încrederea în oameni.

Am construit 7 comunități în județul Cluj, iar acum lucrăm la cel mai ambițios proiect de până acum: comunitatea Britta Sofia.

Ce donezi spre noi, scazi din impozit

Costuri zero pentru microîntreprinderi: ceea ce donezi spre noi se scade din impozitul pe venit, în limita a 20%

Începând din luna mai 2019, asociația PRIMA DATA ACASĂ s-a înscris în Registrul entităților și unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Acest lucru înseamnă că sumele pe care ni le oferi ca sponsorizare le poți scădea ulterior din impozitul pe venit plătit statului – în limita a 20% din acel impozit.

Însă dacă vrei să oferi o sumă mai mare, nu e problemă: ai 28 de trimestre în care deducerea se reportează și vei plăti cu 20% mai puțin impozit până la concurența sumei pe care ai oferit-o.

Semnează un contract de sponsorizare

Estimează impozitul datorat statului pentru trimestrul în curs și semnează un contract de sponsorizare pentru 20% din acea sumă cu asociația PRIMA DATĂ ACASĂ. Dacă cifra de afaceri va fi mai mică decât ai estimat, nicio problemă: sponsorizarea se reportează și mai ai alte 28 de trimestre la dispoziție pentru a primi deducerea!

De asemenea, poți estima cifra de afaceri pe tot anul și poți oferi 20% din impozitul pe venit ca sponsorizare, folosind același mecanism de deducere și reportare.

Declară sponsorizarea

Amintește-le colegilor de la contabilitate să treacă sponsorizarea în Declarația 100, pe care orice antreprenor trebuie să o depună trimestrial la Finanțe, pentru a-ți deduce suma oferită nouă din impozitul plătit către statul român.

La finalul anului, declară toată sponsorizările făcute în Declarația 107. E simplu!

Ajutăm oameni muncitori să își construiască viitorul.

Floredana Matei este o femeie singură, dar muncitoare. Abandonată de propria familie și de tatăl fetiței ei, Floredana are două locuri de muncă pentru a se putea descurca. Ele locuiesc într-un adăpost precar, pe care și așa abia și-l permit: o singură cameră, închiriată, fără baie sau bucătărie proprie.

Floredana visează la un loc unde să trăiască în liniște cu fiica ei și e dispusă să muncească pentru a-l obține:

„Fostul soț nu a vrut să mă ajute, așa că am mers singură pe șantierul unde construiește asociația Acasă. Am cunoscut oameni cum rar întâlnești azi: pentru prima dată, am avut senzația că sunt într-o familie unde toată lumea are același scop.

Resurse utile

Descarcă un scurt ghid A4, ușor de trimis pe mail
Distribuie această pagină și ajută-ne să ne găsim susținători!
Vrei să ajuți „pe persoană fizică”? O poți face cu cardul, securizat, într-un minut.

De ce asociația Acasă?

De 19 ani, asociația non-profit PRIMA DATĂ ACASĂ construiește case simple, dar accesibile, pentru familii muncitoare cu venituri mici, care locuiesc fără utilități de bază sau în condiții precare, precum Floredana Matei. Beneficiarii noștri lucrează la construcția propriilor locuințe, alături de voluntari și de alte familii aflate într-o situație similară. Contribuim activ la crearea unei comunități în care fiecare persoană are o locuință decentă.

Raportăm transparent și la timp către susținătorii noștri și suntem auditați în fiecare an pentru a asigura corectitudinea folosirii fondurilor. În plus, asociația este coordonată de către un Board format exclusiv din voluntari.

Unde vor merge banii mei?

Voluntarii, angajații și familiile asistate de asociația PRIMA DATĂ ACASĂ lucrează împreună pentru a construi o lume în care fiecare familie și fiecare om are o locuință decentă, simplă, dar care să nu fie o povară financiară.

În 2019, vom continua să lucrăm pentru a construi cea mai mare comunitate de locuire socială din Transilvania: proiectul Britta Sofia. În această comunitate, 16 familii s-au mutat deja Acasă, iar anul viitor munca de construcție va continua pe șantier!

Voluntarii ACASĂ vor să continue construcțiile!