Top managementul companiilor Knauf Gips și Knauf Insulation din șase țări a participat la construcția de locuințe pentru familii cu venituri modeste

33 de angajați din top și middle managementul companiilor Knauf Gips și Knauf Insulation din România, Serbia, Croația, Slovenia, Grecia şi Bulgaria au lăsat cravata și costumul pentru echipamentele de lucru pe șantier, salopetă și cască. Au fost timp de o zi voluntari pe șantierul comunității Britta Sofia din Jucu, acolo unde asociația construiește 15 locuințe pentru familii cu venituri modeste.

Prin cele două companii ale grupului, Knauf a sprijinit misiunea noastră, atât prin intermediul unor importante donații în materiale de construcție necesare proiectului de la Jucu, cât și prin implicarea unora din angajații grupului ca voluntari pe șantier.

Directorii executivi, manageri de departamente și nu numai au montat Knauf Vidiwall®, plăci ecologice din sulfat de calciu armat cu fibre celulozice realizând cu ajutorul acestora pereții de compartimentare de la interior dar și placarea pereților de rezistență la interior și la exterior. La nivelul pardoselilor au montat Knauf Vidifloor®, plăci din suflat de calciu armat cu fibre celulozice ideale pentru structurile de lemn, care împreună cu vata minerală din substrat vor asigura fono și termoizolația noilor spații de locuit. De asemenea voluntarii au termoizolat pereții exteriori ai noilor locuințe cu vată minerală Knauf Insulation, pentru o bună protecție acustică, termică și impotriva incendiilor.

„Mă bucur de fiecare dată când găsim o modalitate de a face donații pentru oameni în nevoie din diferite țări. În acest caz, atât eu, cât și colegii mei suntem foarte fericiți că putem să participăm la realizarea proiectului asociației, și mai ales că ne vom afla pe șantier, unde vom ajuta la montarea produselor Knauf Insulation și Knauf”, a declarat Tihomir Civkaroski, General Manager Balcani, Cipru, Malta.

„Suntem onorați și în aceeași măsură bucuroși că am putut participa în acest proiect, că am avut ocazia să ne implicam și activ, direct pe șantier. Cu aceasta ocazie am îmbinat două dintre valorile companiei Knauf: Menschlichkeit (Umanitate) și Parteneriat. Menschlichkeit (Umanitate) este datoria noastră de a-i ajuta pe cei mai puțin favorizați, de a le acorda o șansă la un trai mai bun de viață. Mulțumim asociației pentru tot ceea ce face în sprijinul celor nevoiași și pentru că ne-au oferit ocazia să contribuim, alături de ei, în îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Adrian Garofeanu, Directorul Comercial Knauf Insulation România.

„Activitatea de pe șantier ne-a oferit posibilitatea să lucrăm cot la cot împreună cu colegii din alte companii ale grupului Knauf din întreaga regiune balcanică, punând în operă materialele Knauf. A fost o plăcere să lucrăm împreună, într-un real parteneriat. Sperăm că și alte companii se vor alătura demersului, oferind cât mai multor familii nevoiașe șansa de a locui într-un mediu conform standardelor de viață actuale”, au declarat voluntarii Knauf Gips.

Voluntarii au participat la construcţia celei de-a şaptea comunităţi din judeţul Cluj, unde sunt construite 15 locuinţe simple, decente şi accesibile pentru familii cu venituri modeste.

Familiile care vor beneficia de locuințele noi din Jucu trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către asociației costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă şi fără profit. Sistemul, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întreaga lume, responsabilizează familiile partener și asigură fondurile pentru construcția de locuințe adresate altor familii cu venituri mici.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment