“Ziua Mondială a Locuirii”, sărbătorită prin evenimentul BIG BUILD 2015

Habitat for Humanity România a celebrat Ziua Mondială a Locuirii, declarată de ONU, printr-un eveniment impresionant de construcție accelerată și voluntariat – BIG BUILD. Opt case au fost construite în doar 5 zile, în Bacău. Peste 200 de voluntari au muncit peste 7,000 de ore pentru a implini visul de o viață a opt familii cu venituri mici, acela de a avea o casă decentă, în care copiii lor să crească în siguranță.

Pe lângă voluntarii din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia și din companiile Dedeman și Holzindustrie Schweighofer, au muncit pe șantier Speak, ADDA, Cabral, LORA, Andrei Leonte, Ionuț Iftimoaie, Proconsul, vedetele Prima TV Ioana Maria Moldovan și Livia Graur, echipele Trăsniți în Nato (Grig Chiroiu, Bogdan Dumitrescu, Livia Taloi, Constantin Zamfirescu, Cătălin Marin) și Cronica Cârcotașilor (Șerban Huidu, Codruț Kegheș, Cristian Hrubaru, Ioana Petric) precum și deputatul Ovidiu Raețchi.

Partenerul principal al evenimentului a fost Dedeman, care sprijină misiunea Habitat for Humanity, de a eradica locuirea sărăcăcioasă, încă din 2005, prin importante donații în materiale și bani.

Au răspuns apelului Habitat for Humanity România și au donat cu generozitate bani sau materiale de construcție și companiile Kaufland, Tondach, Kronospan, AdePlast, Teraplast, Politub, MTI – Saint Gobain Group, AkzoNobel, DB Schenker, Fiskars, Epics Photobooth, Aqua Carpatica. Partener media al evenimentului a fost Prima TV.

Cele opt locuințe sunt construite în Cartierul Izvoare din Bacău, în sistem duplex, și au două dormitoare, o bucătărie, un living și o toaletă.

Familiile care beneficiază de locuințelele noi din Bacău respectă criteriile de selecție ale asociației Habitat for Humanity România: trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întreaga lume, responsabilizează familiile beneficiar și asigură fondurile pentru construcția de locuințe pentru alte familii dezavantajate.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment