Comunitatea Britta Sofia

Comuna Jucu, județul Cluj

Sunt case frumoase, care asigură tot confortul de care are nevoie o familie pentru a locui în condiții civilizate. Beneficiază de toate utilitățile.
Tudor Pop,
inspector Urbanism și amenajarea teritoriului
Primăria Jucu
Localizare:

comuna Jucu, județul Cluj

Tip de case:

Duplexuri

Familii Acasă:

18

Numărul caselor:

55

DETALII

Teren: Concesionat de Primăria și Consiliul Local Jucu

Suprafața terenului: peste 8 hectare

Suprafața locuințelor: între 37 și 66 m2

16 familii au început o nouă viață în comuna Jucu, în cea mai nouă comunitate care a devenit Acasă, iar alte două sunt pe punctul de a se muta. Pentru prima dată în viață, datorită propriei munci și a muncii depuse de sute de voluntari, aceste familii au o locuință care nu le pune în pericol sănătatea lor și a copiilor.

 

Proiectul comunității de la Jucu a pornit în 2014, de la ideea de a marca 15 ani de activitate Habitat pentru Umanitate Cluj (numele pe care organizația noastră îl avea în acel moment) printr-un proiect ambițios, de care să beneficieze cât mai multe familii. Cele 14 locuințe ridicate până în 2016 se adresează familiilor de la 2 la 5 membri. Sunt locuințe ridicate pe structură de lemn, de tip sandwich, construite alături de familiile partenere și voluntarii locali și internaționali. ​

Locuințele​ din comunitatea Britta Sofia au la bază un proiect special: sunt case al căror buget de execuție nu depășește posibilitățile unor familii cu venituri reduse, dar care pot fi extinse ușor în viitor prin mansardare, în cazul în care numărul de membri ai familiei crește.

Proiectele caselor au fost realizate pro-bono de o firmă de arhitectură din Cluj-Napoca, iar șantierul a prins viață mulțumită partenerului principal al acestei comunități, compania Ecolor din Jucu.

Case care cresc odată cu familia: suprafața inițială poate fi extinsă cu ușurință și cu costuri mici, prin finisarea și amenajarea mansardei fiecărei case
Ajută-ne să construim mai departe.
Cu sprijinul tău,
noi familii vor ajunge
ACASĂ
NOUTĂȚI DIN COMUNITATE
1

Fă-ne o vizită!