Comunitatea Chinteni

Patru familii și-au construit în comuna Chinteni prima locuință decentă pe care au avut-o vreodată, într-un proiect special pentru ACASĂ: dacă sistemul nostru obișnuit de construcție folosește structură de lemn, casele din Chinteni au fost construite cu cărămidă donată de Wienerberger!

Am venit aici cu o mentalitate deschisă și nerăbdători pentru o experiență nouă. E o plăcere să vezi cele patru case înălțându-se de la o zi la alta cu ajutorul nostru!
Stuart McTavish
voluntar din Canada pe șantierul din Chinteni

chinteni-400

Localizare:

Chinteni, Cluj

Tip de construcție:

Case înșiruite

Familii Acasă:

Data dedicării:

decembrie 2014

DETALII

Terenul a fost donat asociației de una din familiile ajutate anterior.

Suprafață: 580 metri pătrați

Locuințe: 4, înșiruite într-un corp de clădire

Nouă echipe de voluntari internaționali și-au dat mâna pentru a construi la Cluj patru locuințe simple și accesibile pentru patru familii muncitoare, care locuiau în condiții grele, fără acces la utilități de bază. Din SUA, Olanda, Elveția, Marea Britanie, Irlanda, voluntarii au venit la Cluj cu o misiune clară: să schimbe viața unor oameni muncitori și să le ofere acestora un nou start în viață.

Alături de ei, s-au implicat în construcție studenți de la Facultatea de Științe Politice și Administrative (FSPAC), de la Facultatea de Teatru și Film, echipele companiilor KeepCalling, Emerson, Genpact, Rondocarton și iQuest. Într-o altfel de zi de construcție, jurnaliști din Cluj au participat la construcție alături de echipa agenției de relații publice PR&More.

MII DE FAMILII LOCUIESC ÎNCĂ ÎN CONDIȚII GREU DE IMAGINAT.
AJUTĂ-I SĂ AJUNGĂ ACASĂ

Localizarea comunității Chinteni