Strada Amurgului, Dej

renovare și reabilitare termică

Proiectul de reabilitare a două foste „cămine de nefamiliști” din Dej, astăzi adăpost pentru 153 de familii, a demonstrat foarte bine faptul că simpla calitate de „proprietari” nu înseamnă că o familie are condiții decente de locuire.

Pentru a veni în sprijinul acestor familii care aveau un venit lunar constant, dar nu își permiteau efortul de achiziție a unei locuințe decente, asociația a încheiat un parteneriat în premieră cu Primăria Municipiului Dej, diversificându-și astfel modalitățile de intervenție.

Familii asistate:

Tip de construcție

Blocuri de apartamente

Localizare

strada Amurg,
Dej

Anul finalizării

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEJ

În parteneriat cu autoritățile locale și cu Fundația Vodafone România, am încălzit viețile a 153 de familii din Dej. În martie-iunie 2009, am schimbat sistemul de filtrare a apei și a sistemului de distribuție care asigurau încălzirea blocurilor G1 și G2.

Cele două organizații non-profit au asigurat materialele necesare lucrării, iar Primăria a asigurat execuția lucrării cu personalul propriu sau subcontractat, datorită specificului lor, care a inclus muncă la înălțime. Asociația de Proprietari a asigurat condițiile necesare pentru lucrare și a restituit în termen de patru ani contravaloarea cheltuielilor, fără profit.