Robert Dobre, experiment: Supraviețuiesc pe străzi 24 de ore

SUPRAVIEȚUIESC PE STRĂZI

24 DE ORE

Îți poți imagina cum ai supraviețui 24 de ore pe stradă, fără șansa unui adăpost care să te ferească de frig, de vânt, de boală? Pentru mii de oameni, aceasta e realitatea. Zi de zi.

Actorul Robert Dobre a petrecut o zi pe străzi, pentru a ne arăta tuturor cât de important este acel loc numit ACASĂ, un cămin cald și sigur pentru fiecare om, fiecare familie, fiecare copil.

Împreună cu Robert, te încurajăm să donezi pentru familiile fără adăpost din România: oamenii care, deși muncesc, nu au o casă decentă pentru ei și pentru copiii lor.

Salutare, mă numesc Robert Dobre, sunt actor și am trăit 24 de ore pe străzi. Am cerut bani să mănânc și am filmat ce am putut cumpăra, am dormit într-o scară de bloc pentru a mă adăposti de frig.

În doar 24 de ore, am descoperit cu ce se confruntă un om care nu are un loc numit „ACASĂ”.

  • Părinții își fereau copiii de mine…
  • Cuvântul pe care l-am auzit cel mai des a fost „NU”…
  • Nimeni nu a vrut să angajeze un om fără adăpost care vrea să muncească…
  • Nu mi s-a permis să intru în mall să-mi iau mâncare…
  • …iar mulți, pur și simplu, au încercat să își bată joc de mine.

E nevoie de TINE pentru ca mai puțini oameni să trăiască așa.

Donează pentru familii fără un adăpost decent

ACASĂ e locul în care cu toții ne adăpostim atunci când neprevăzutul se întâmplă. E locul în care ne ținem familia în brațe și ne spunem că totul va fi bine.

În 2023, mii de familii nu au încă un cămin sigur pentru ei și copiii lor, pentru că trăiesc în condiții inumane, fără acces la utilități de bază. Oameni care nu știu ce-i odihna rămân, la final de lună, cu câțiva lei care abia le asigură supraviețuirea lor și a copiilor.

Pentru ei, discriminarea și izolarea sunt o realitate de zi cu zi; distanțarea societății față de ei – o stare permanentă. Pentru ei, noi construim de 20 de ani locuințe simple, în sistem non-profit. Pentru ei, fiecare donație online este un pas spre o viață schimbată.

Donează acum și ajută-ne să construim case pentru oameni muncitori și familiile lor.