Suntem la înălțime!

Echipa de voluntari de azi de la Cluj Build a avut parte de o surpriză plăcută în a doua zi de muncă: ajutor neașteptat din partea familiilor partenere, care aseară au rămas peste program și le-au dat o mână de ajutor cu munca migăloasă de a pune căpriorii pe casă. Dar nici voluntarii SDL nu s-au lăsat mai prejos. Au continuat munca, până când toți căpriorii au fost sus și au pus și astereala – plăcile de OSB care acoperă structura acoperișului.

Munca lor de construcție a fost întreruptă de un transport de materiale, un tir pe jumătate plin cu polistiren, vată minerală și adeziv.

„Mi s-a părut fantastic, când l-am văzut așa de mare și așa de plin, și totuși cu contribuția tuturor l-am descărcat într-un timp foarte scurt”, spune Speranța Chiș, voluntar SDL.

speranta chisEa mai povestește și ce a lucrat azi și cum a făcut lucruri neașteptate: „Pentru prima dată, am ținut în mână un aparat care se cheamă pendular, cu care te poți tăia, care necesită puțin efort muscular; trebuie ținut să nu vibreze, trebuie să te uiți pe unde tai cu el, să rămână tăietura dreaptă, nu ai foarte mult ghidaj, și asta mi s-a părut cel mai calificat lucru pe care l-am făcut.”

La finalul zilei, echipa a mai reușit să înceapă izolarea cu polistiren: au montat vreo 25 de plăci. Au rămas cu înverșunarea de a finaliza casa până la finalul săptămânii, pe care o dau mai departe voluntarilor de mâine. Împreună cu plăcerea de a face lucruri fără să aștepți o recompensă, ci de dragul de a face lucrul respectiv.

„E ca treaba aceea… a călători este o recompensă în sine, nu destinația este recompensa”, ne-a explicat Radu Băzăvan, voluntar SDL.

Cluj Build day 2