Bilanț Walking Month: am strâns peste 400.000 de lei pentru sănătate!

Concursul caritabil Walking Month permite asociației PRIMA DATĂ ACASĂ să dea startul renovării a trei cabinete medicale din mediul rural și să asigure acces la sănătate pentru peste 10.000 de oameni.

Asociația PRIMA DATĂ ACASĂ a dat startul lucrărilor de renovare a cabinetelor medicale din comunele clujene, finanțate prin intermediul concursului caritabil Walking Month 2021. Cea mai recentă ediție, încheiată joi seară, a reușit să adune peste 400.000 de lei, sumă ce va acoperi reparațiile necesare pentru ca aproape 10.000 de clujeni să aibă parte de un acces sigur la servicii medicale. Madalina Dina (BT), Andrei Aronet (Asociatia ACASA) si Ioana Popa (Betfair Romania Development

„Ajutorul pe care îl primim vine într-un moment în care mulți pun la îndoială rolul nostru de a ajuta, deci este cu atât mai emoționant. Renovările sunt exact ce aveam nevoie cel mai mult acum, un cabinet medical în condiții igienice, foarte importante în perioada pandemiei”.

dr. Emanuela Ardelean

Lucrările finanțate de Walking Month 2021 includ renovarea cabinetelor medicale din trei localități:

GHEORGHENI

• Refacerea pavajului exterior, cu un substrat care să protejeze clădirea de infiltrațiile de apă existente în prezent și să prevină apariția de probleme în viitor
  • Reparații ale instalațiilor sanitare învechite
  • Înlocuirea pardoselii sparte din interior cu tarchet, un material care permite o dezinfecție perfectă
  • Zugrăvit cu vopsea antibacteriană

CĂȘEIU

• Instalarea unei centrale termice electrice care să asigure o temperatură constantă corespunzătoare actului medical (înlocuirea actualelor sobe cu lemne)
  • Refacerea integrală a toaletelor pentru pacienți și personal
  • Turnarea de pardoseală tip tarchet, care permite o dezinfecție corectă
  • Zugrăvit cu vopsea antibacteriană
  • Lucrări de izolație termică a clădirii și eliminarea infiltrațiilor de apă care provin de la hornurile actuale

CÂȚCĂU

• Crearea unui circuit electric contorizat separat strict pentru spațiul medical
  • Refacerea integrală a instalației electrice ce deservește cabinetul medical
  • Turnarea unei pardoseli specifice spațiilor medicale (tarchet) care asigură dezinfecția completă a spațiului
  • Zugrăvit interior cu vopsea antibacteriană

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.