De 24 de ani, ajutăm familiile să ajungă ACASĂ

De 24 de ani, construim un viitor mai bun și o lume a șanselor egale în locuire, sănătate și educație. Săptămâna asta, am sărbătorit prin muncă aniversarea, cu trei echipe consecutive de voluntari pe șantierul comunității de locuire socială Britta Sofia din comuna Jucu.

Sâmbătă, 13 mai, asociația PRIMA DATĂ ACASĂ împlinește 24 de ani. În tot acest timp, datorită muncii voluntarilor și echipei de ACASĂ, Clujul e mai bogat cu 7 comunități dedicate familiilor muncitoare, cu venituri mici. Am construit 100 de locuințe noi din donații și sponsorizări, dar ne-am implicat și în peste 500 de proiecte de renovări și reabilitări ale unor spații locative insalubre, care nu ofereau condițiile minime ale unui trai decent.

De câțiva ani, am început să ne folosim experiența în construcții simple și eficiente pentru a contribui la proiecte din domeniile educației și sănătății, care împreună cu locuirea reprezintă pilonii esențiali ai comunităților stabile, reziliente și prospere.

Miercuri, 10 mai, ne-au însoțit la muncă 33 de colegi din echipa din Cluj a Copyright Clearance Center (CCC), alături de CEO-ul companiei, Tracey Armstrong, și de Babis Marmanis, Chief Technical Officer. Coordonarea unui număr atât de mare de voluntari simultan a fost o provocare pentru echipa de ACASĂ, astfel că ne-am mobilizat cu toții pe șantier pentru a lucra cot la cot cu voluntarii CCC.

Împreună, am lucrat la acoperiș, montând folia de protecție și leațurile, precum și la ultimele elemente de OSB necesare pereților exteriori.

Joi, 11 mai, agenții imobiliari de la Keller Williams au luat o pauză de la tranzacțiile imobiliare pentru a contribui la construcția unui spațiu simplu, decent și accesibil dedicat familiilor pentru care un apartament pe piața liberă rămâne doar un vis.

Pentru al doilea an pe șantier, după o prezență în 2021, agenții Keller Williams rămân singurii din domeniu care s-au implicat în programul nostru de voluntariat și ne-au ajutat să reducem „aglomerația” de pe piața imobiliară clujeană!

Voluntariatul este, de altfel, în ADN-ul companiei: data de 11 mai reprezintă pentru toți colaboratorii Keller Williams din lume o zi a implicării în comunitate, sub numele „R.E.D. Day”, unde R.E.D. înseamnă Renew, Energize, Donate!

Vineri, 12 mai, am încheiat săptămâna de lucru în ritm alert, alături de echipa Corporate Office Solutions (COS).

Specialiști în designul și amenajarea de spații de birouri pentru companii, angajații COS ne-au arătat că nu sunt indiferenți la soarta celor ce nu au nici măcar un spațiu sigur pentru locuire.

A fost o zi provocatoare, în care voluntarii COS au contribuit nu doar la acoperișul duplexului cu numărul 11, ci s-au implicat în lucrări grele precum săpături și drenaje necesare duplexului 9.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment