Investim în educație printr-o școală cu adevărat ALTFEL

Asociația ACASĂ și fundația „Educație pentru libertate” lansează un apel public de strângere de fonduri pentru extinderea școlii de stat Waldorf din Cluj-Napoca, unde este mare nevoie de spațiu pentru ca, din această toamnă, activitățile să poată continua în condiții normale și sigure.

Construită acum 20 de ani, școala Waldorf are 24 de săli de clasă, folosite atât pentru preșcolari, cât și pentru elevi de clasele I-XII (linia română) și I-IX (linia maghiară). Introducerea clasei pregătitoare și creșterea de la an la an a numărului de clase face ca spațiul să fie tot mai neîncăpător. Din toamna lui 2020, singura soluție ar fi introducerea unui program decalat pentru elevi sau extinderea clădirii.

Soluția cea mai simplă de extindere a clădirii este construcția de clase modulare, alipite corpului principal al școlii, ceea ce se poate face atât în timp record, cât și la un cost rezonabil, în spiritul de accesibilitate financiară ce caracterizează construcțiile ACASĂ.

De ce Waldorf? Chiar dacă este o școală de stat ca oricare alta, Waldorf pune accent pe elev ca om și urmărește să îi dezvolte abilitățile pe tot parcursul școlii. Acest sistem este o alternativă educațională recunoscută de Ministerul Educației, iar școala Waldorf se adresează copiilor de toate vârstele, de la grădiniță la ultimul an de liceu, având secții de limbă română și de limbă maghiară.

Pentru fiecare dintre acești copii, dar și pentru generațiile ce vor veni după ei, ACASĂ vă invităm să construim „o școală pentru oameni”: un loc în care sutele de elevi de azi și miile de elevi din anii următori să poată crește oameni mari și buni!

Susține proiectul de construcție a celor două clase modulare donând direct în contul școlii Waldorf:

Fundația Educație pentru Libertate
RO56BTRLRONCRT00S4254102

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment