Ziua dedicată Norvegiei a depășit recordul de prezență pentru echipe deschise!

A treia zi de voluntariat dedicată echipelor deschise pe șantierul non-profit din Jucu a fost o zi în care voluntarii au bătut toate recordurile: nu mai puțin de 23 de persoane au venit să dea o mână de ajutorul la construcția atelierului comunitar C.O.R.E.

Fiindcă am decis să dedicăm fiecare Zi Deschisă de voluntariat uneia din țările finanțatoare ale proiectului C.O.R.E, sâmbătă ne-am întâlnit sub steagul Islandei la „Norway Builds”.

Timp de opt ore, voluntarii au lucrat la montajul polistirenului pe fațada estică a clădirii atelierului. Voluntarii au învățat cu acest prilej cum se amestecă adezivul și cum se plachează cu polistiren o clădire, pentru o mai bună izolație termică și consum redus de energie în viitor. Polistirenul necesar pentru această operațiune a fost oferit de Hirsch Porozell, companie specializată în producerea polistirenului expandat (EPS), pentru industria termoizolațiilor și a ambalajelor.

Cei mai curajoși voluntari au trecut la târnăcop și sapă, pentru a săpa șanțul necesar țevilor de apă și canalizare, iar alții au lucrat direct pentru familiile fără locuință, realizând împrejmuirea șantierului pentru viitorul duplex cu numărul 12.

Voluntarii care au participat la evenimentul „Norway Builds” s-au înscris online, răspunzând în număr foarte mare invitației noastre de a da o mână de ajutor pe șantierul din Jucu. Costurile evenimentului de voluntariat (precum transport, masă sau echipamentul de protecție) au fost suportate prin proiectul CORE, o parte dintre voluntari fiind și donatori pentru asociație.

Proiectul CORE, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Active Citizens Fund România, a permis asociației să dezvolte o platformă unică de fundraising pentru construcția de locuințe accesibile, pentru a crește veniturile dedicate acestei misiuni, precum și un atelier meșteșugăresc, care va face mai munca de construcție mai eficientă.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment