Cum a fost să construim cu colegii noștri de suflet din State

Calendarul echipelor internaționale se finalizează cu aproximativ un an înainte de călătoria propriu-zisă a echipelor. Ne bucurăm de fiecare dată când aflăm că o echipă internațională alege să vină la Cluj, dintre toate locurile posibile din lume (care sunt multe, pentru că Habitat for Humanity e prezent în peste 80 de țări din lume!). Dar avem o bucurie specială când aflăm că vom primi vizita unei echipe dintr-o altă filială Habitat for Humanity.

Echipa internațională de la Habitat for Humanity of Greater Pittsburgh a petrecut 10 zile în România la începutul lui mai. E o echipă care a mai făcut călătorii Global Village în Thailanda și Brazilia, dar nu știau la ce să se aștepte într-o țară est-europeană din fostul bloc comunist. Dar au venit cu deschidere și curiozitate, mereu prietenoși și deloc mofturoși.

Am avut ocazia să construim alături de un coordonator de voluntari, un coordonator de strângere de fonduri și un membru de bord dintr-o altă filială Habitat și să aflăm mai multe despre cum funcționează. Am aflat, de exemplu, că filiala din Pittsburgh are mai degrabă proiecte de renovare, decât de construcții. Dar asta nu i-a oprit să învețe lucruri noi pe șantierul din Jucu: au pus OSB pe structurile de pereți, au avut ocazia să consolideze structura tavanului și au făcut căpriori. La fel de bine au reușit să tencuiască pereții caselor cu decorativă. Iar în timpul liber, s-au bucurat din plin de experiența de a descoperi România: au explorat Clujul, iar timp de un week-end au fugit la Sighișoara pentru a explora cetatea medievală.

 Sperăm că s-au întors înapoi în State cu amintiri frumoase și prieteni de suflet. Noi știm că semnul lor cu „Pittsburgh” de pe stâlpul echipelor internaționale ne va face mereu să le trimitem gânduri bune.

Sursă poze: Facebook Habitat for Humanity of Greater Pittsburgh

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment