Elevii unui liceu înoată pentru a construi o casă unei familii defavorizate

O echipă de 16 înotători, alcătuită din elevi și părinți din cadrul Transylvania College și voluntari, au înotat la Swimathon Cluj pentru a strânge fonduri cu care să ridice o casă care va fi oferită unei familii defavorizate, beneficiară a programelor organizaţiei Habitat for Humanity Cluj. Proiectul, rezultatul parteneriatului dintre școală și organizație, oferă elevilor oportunitatea de a desfăşura propriile activități de strângere de fonduri și de a participa ca voluntari la construcția unei case.

Evenimentul Swimathon este, pentru elevii de la Transylvania College, prima acțiune de strângere de fonduri dedicată proiectului „The House Raising Project”. Scopul acestuia este ca elevii să găsească soluţii pentru a mobiliza resursele necesare construcţiei unei locuințe: fonduri, materiale de construcţie şi voluntari care să participe efectiv la ridicarea casei.

„La Swimathon participă elevii școlii, părinți și voluntari din afara școlii, care au ales să susțină cauza noastră: aceea de a îndeplini visul unei familii aflate în nevoie, de a avea un cămin în care copiii pot crește în condiții decente de trai. Orice sumă donată este deosebit de importantă pentru noi și ne demonstrează faptul că locuitorilor orașului Cluj-Napoca le pasă de cei din jurul lor”, explică Alexandra Tătaru, unul din coordonatorii proiectului și elevă la Transylvania College.

“Transylvania College a ales să susţină efortul organizaţiei Habitat for Humanity Cluj de a oferi condiţii decente de trai unor familii defavorizate, deoarece valorile promovate de şcoala noastră vizează, alături de excelenţa academică, şi pregătirea elevilor pentru viaţă şi formarea lor ca adulţi de succes, implicaţi în comunitatea în care vor trăi şi profesa. Ne impresionează entuziasmul cu care elevii se implică şi ne uimesc constant cu soluţiile pe care le oferă pentru a răspunde la provocările ridicate de gestionarea unui astfel de proiect complex. Este o satisfacţie foarte mare pentru profesori, pentru echipa de management şi pentru fondatorii şcolii să vedem că aceşti copii minunaţi dau dovadă de atât de mult altruism” a declarat Domniţa Fechete, Director de Dezvoltare la Transylvania College.

Habitat for Humanity Cluj construiește locuințe simple, decente și accesibile pentru familii cu venituri mici, care locuiesc în condiții improprii: cum ar fi în spații prea mici, izolate neadecvat și cu igrasie sau fără utilități.

Colaborarea noastră cu Transylvania College este un parteneriat pe care noi îl prețuim în mod deosebit. Elevii au ocazia să se implice direct în rezolvarea unei probleme sociale, aceea a locuirii sărăcăcioase din Cluj, dar, în același timp, dobândesc experiențe care le vor fi de folos pentru viitor: planifică evenimente, le implementează, învață să comunice despre ele și să le transmită la un public cât mai larg, învață să lucreze împreună. Toate acestea sunt experiențe care le vor fi de folos orice meserie și-ar alege pe viitor. Iar noi le suntem recunoscători pentru toate eforturile pe care le depun pentru ca acest proiect să se desfășoare cât mai bine”, spune Ionuț Sâmpetrean, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

În anul următor, Habitat for Humanity Cluj va construi 15 locuințe în comuna Jucu, pentru familii de la doi la cinci membri aflate în nevoie urgentă de locuire, care nu ar avea altfel posibilitatea de a avea o locuință decentă. Cele 15 locuințe vor respecta principiul Habitat for Humanity Cluj de a fi simple, decente și accesibile și vor fi construite cu ajutorul voluntarilor locali și internaționali de peste tot din

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment