Maraton de construcții cu voluntari locali pe șantierul non-profit din Jucu

Asociația nonprofit Habitat for Humanity Cluj și Liberty Technology Park Cluj, habitatul ideal al companiilor din domeniul tehnologiei, își dau mâna pentru a realiza un maraton de voluntariat în premieră pentru oraș, Liberty Buildathon.

Clujenii care vor să voluntarieze în următoarele luni pe șantierele Habitat vor beneficia de sprijinul partenerilor Liberty Technology Park Cluj și Makronetz, care vor suporta costurile de transport și logistică aferente acestei activități.

Cel puțin o sută de persoane din Cluj vor putea să ajute familiile cu venituri modeste să aibă o locuință decentă pentru prima dată în viața lor.

„Tehnologia și voluntariatul sunt doi vectori care pot genera dezvoltare și impact pozitiv pe termen lung. Clujenii sunt oameni voluntari, care de nenumărate ori s-au mobilizat pentru cauze bune. De aceea am decis să îi susținem, pentru a fi cât mai simplu să dai o mână de ajutor celor care au cu adevărat nevoie!”

Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Viitorii voluntari se vor putea implica în oricare dintre proiectele de construcție sau renovare derulate în prezent de asociația nonprofit: construcția de locuințe în comunitatea din Jucu, renovarea viitorului Centru al Tinerilor și construcția de locuințe noi pentru familii din comunitatea Pata-Rât, ultimele două fiind parte a proiectului Pata-Cluj.

„În ultimii trei ani, numărul voluntarilor locali a depășit cu mult numărul voluntarilor internaționali. Ni s-a părut firesc să venim în întâmpinarea lor și să facem experiența de voluntariat pe șantier mai accesibilă. Felicităm puterea de mobilizare a Liberty Technology Park Cluj și suntem recunoscători pentru fiecare partener și voluntar care ni se alătură pentru a servi familii în nevoie”

Horea Jurcan, director executiv

„Recomand experiența de voluntar tuturor celor care vor să vadă rezultate concrete în urma muncii lor și să construiască nu doar o casă, ci o viață decentă pentru familiile cu venituri modeste și pentru întreaga comunitate deopotrivă. Cu sprijinul Liberty Technology Park Cluj, a devenit ușor să voluntariezi pe șantierele noastre”

Andrei Aroneț, președintele asociației.

Voluntarii care doresc să participe în maratonul de construcții Liberty Buildathon nu au nevoie de experiență în construcții sau domenii similare; ei vor lucra, timp de o zi sau mai multe, alături de specialiștii în construcții ai asociației și de familiile care vor beneficia de locuințele Habitat. Singurele condiții sunt vârsta împlinită de 16 ani și dorința de a schimba în bine comunitatea în care trăiesc.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment