Voluntarii Sykes au ajutat la construcția locuințelor Pata-Cluj

În aprilie, 14 voluntari angajaţi la compania Sykes s-au alăturat echipei noastre şi echipei Pata-Cluj pe şantierele din Apahida, unde au lucrat la construcţia a 12 apartamente pentru familiile din comunităţile din Pata Rât. Voluntarii au lucrat la structura de lemn, completând la pereţii interiori şi la tavan, au ajutat la organizarea materialelor şi, cel mai important, s-au simţit productivi în acţiunea lor de a susţine locuirea decentă.

„Acest proiect în care am fost implicat alături de colegii mei de la Sykes a fost o experiență care mi-a dezvoltat empatia. Trăim într-un mediu puternic tehnologizat, unde considerăm orice mic fleac o problemă. Dar am reușit să văd lumea și dintr-o altă perspectivă, una în care înveți să te bucuri pentru orice lucru mărunt ce îți este oferit. Am conștientizat că pentru a crea o lume mai bună, trebuie în primul rând să ne ajutăm reciproc și să fim buni cu cei din jurul nostru. Astfel, cred că acest tip de activități ar trebui realizate mai des, pentru ca fiecare dintre noi să își dezvolte o latură altruistă și să își îmbunătățească competențele de lucru în echipă. Sper să fie de folos ajutorul oferit.

Martin Havrilla, voluntar Sykes

Ajutorul oferit de voluntari va fi simțit de 12 din cele 35 de familii care, datorită componentei de locuire din proiectul Pata-Cluj, se vor putea muta din zona marginalizată a Pata Rât-ului în locuințe decente până în 31 iulie 2017. Pata-Cluj este un proiect integrat de incluziune a romilor din Pata Rât care a constat în intervenții la nivel social, educațional, cultural, ocupațional, a fost implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj (ADI ZMC) și partenerii săi: Fundația AltArt, Habitat for Humanity Cluj* și Asociația Comunitară a Romilor din Coastei (ACRC).

Cele 35 de familii care se vor muta reprezintă 10% din totalul familiilor care locuiesc în Pata Rât. Acestea au fost selectate pe baza unui set de criterii care a ponderat resursele și nevoile acestora, iar la formularea criteriilor au contribuit două treimi din familiile din Pata Rât. Mai mult, aceste familii vor fi sprijinite în continuare prin intermediul asistenței familiale.

„Viziunea Grupului de Acțiune pentru Caritate Sykes este de a fi acolo în România unde oamenilor le pasă. Vrem să dăm înapoi comunității locale, și în același timp să oferim angajaților noștri oportunitatea de a se implica, prin donații, prin timpul lor sau alte resurse. Există multe proiecte cu viziune și cauze importante, care au nevoie de finanțare. Ce îmi place în mod special la proiectele Habitat for Humanity Cluj este faptul că permit atât angajaților, cât și companiei, să se implice în același timp. Angajații noștri se pot implica în construcția propriu-zisă, iar compania Sykes poate veni cu fondurile”

Ivona Kolinska, președinte al Grupului de Acțiune pentru Caritate Sykes

„Rolul nostru în proiectul Pata-Cluj a fost de a coordona componenta de renovare a Casei Tinerilor, un centru social și cultural situat în Cluj-Napoca, cât și componenta de construcție de locuințe. Am putut să aducem în acest proiect expertiza noastră în construcții și să contribuim la criteriile care au stat la baza selecției familiilor beneficiare. Poate cel mai important, implicând voluntarii Sykes în acest proiect, aducem împreună și comunitățile din Cluj-Napoca și din Pata Rât”

Horea Jurcan, director executiv.

Despre Pata-Cluj

Proiectul Pata-Cluj, denumit integral “Intervenții sociale pentru desegregarea și incluziunea socială a grupurilor vulnerabile în Zona Metropolitană Cluj, inclusiv a romilor defavorizați” este susținut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul Programului „Combaterea Sărăciei” (RO25), în valoare de 4.095.864 EUR.

Conținutul acestui material nu reflectă în mod obligatoriu poziția oficială a Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Pentru informații oficiale despre EEA și Norway Grants vă rugăm accesați www.eeagrants.org.

*DISCLAIMER: Habitat for Humanity / Habitat pentru Umanitate Cluj  este denumirea sub care asociația PRIMA DATĂ ACASĂ a funcționat până în luna octombrie 2017. În prezent, asociația nu mai are relații de afiliere cu Habitat for Humanity International, în urma deciziei luate de voluntarii locali de a-și continua activitatea în mod independent.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

2 thoughts on “Voluntarii Sykes au ajutat la construcția locuințelor Pata-Cluj”

    • Hi John! Thanks for all your hard work 🙂 Photos taken on the day are made available to your team leader, and you’ll also see a small selection on our FB page – fb.com/primadataacasa

      Reply

Leave a Comment