„Ziua Mondială a Locuirii”, sărbătorită prin evenimentul național BIG BUILD

Azi am organizat cursuri de eficiență energetică în parteneriat cu Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj, pentru a educa tinerii elevi despre importanța locuirii decente și nevoia de a fi atenți la mediul înconjurător. Cursul face parte dintr-o serie de activități organizate național în cadrul evenimentului BIG BUILD, care au loc în Caracal, Comănești, Cluj, Beiuș și Rădăuți.

Sărbătorim astfel ”Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day), care a avut loc la începutul acestei săptămâni, prin săptămâna BIG BUILD 2014 – eveniment național de construcție, voluntariat și promovare a locuirii decente. Împreună cu elevi și profesori de la Transylvania College, a avut loc un curs de eficiență energetică adresat elevilor de liceu. Ei au învățat împreună despre importanța de a avea locuințe eficiente energetic, despre cum se poate reduce consumul de energie prin propriul lor comportament și să fie astfel mai prietenoși cu mediul înconjurător.

Cursul de eficiență energetică face parte dintr-un parteneriat mai amplu între Transylvania College și Habitat for Humanity Cluj, prin care elevii școlii au oportunitatea de a se implica în misiunea asociației de a oferi fiecărei familii posibilitatea de a locui decent. Ei vor participa în acest an școlar la activități de strângere de fonduri, de voluntariat și de construcție pe șantier pentru a ridica o locuință pentru o familie cu venituri reduse.

În cadrul BIG BUILD, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează, împreună cu voluntari din țară și din străinătate, locuințe și centre comunitare din zone sărace și aduce în prim-plan problema locuirii din România. Între 6 și 10 octombrie, au loc evenimente de construcție, voluntariat și promovarea nevoii de locuire decentă și în Caracal (renovarea acoperișului unui bloc din Ghetoul Carpați din Caracal), Beiuș (o echipă de voluntari Habitat for Humanity Irlanda de Nord va ajuta la construcția unei case pentru o familie din Șoimi), Cluj (cursuri de eficiență energetică), Rădăuți (un flashmob).

Încă din 1986, în luna octombrie din fiecare an, prima zi de luni a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite „Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day). Susținători din toată lumea vor fi alături de Habitat for Humanity în proiectele speciale organizate cu această ocazie, pentru a atrage atenția asupra nevoii unui adăpost sigur, decent și accesibil. Habitat for Humanity Internațional și ONU au semnat recent un memorandum pentru a promova împreună soluțiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy și conștientizare.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment