Drumul unei plăci ceramice – din fabrica Sanex, în locuințele familiilor

În comunitatea noastră din Jucu, locuințele au bucătării și băi care au fost finisate datorită contribuției Sanex în plăci ceramice suficiente pentru 14 locuințe, cât și în muncă voluntară. Am fost curioși să înțelegem procesul de producție al unei plăci ceramice, așa că am decis să o urmăm din momentul în care e materie primă în silozuri, până în momentul în care e montată în locuința unei familii.

Începutul. De unde vin ideile pentru noile modele de plăci ceramice?

Conceptele pentru un nou model de placă ceramică iau naștere la târgurile mari de profil din Italia și Spania, unde echipa Sanex caută să identifice tendințele majore și să creioneze primele idei. Acestea sunt transformate într-un plan de dezvoltare pentru diferite concepte, în care echipa de dezvoltare a produsului are încredere că vor avea succes pe piața românească. Managerul de produs trimite planurile la furnizorii de glazuri și coloranți (Sanex folosește colaboratori externi pentru procesul de decorare și colorare al plăcilor ceramice).

Aceștia vin cu propuneri de culori și modele care sunt analizate împreună cu echipa de producție a fabricii, pentru ca noile modele să poată fi produse cu utilajele existente în fabrică. Echipa se decide pentru modele, care sunt dezvoltate și testate în laboratorul de cercetare-dezvoltare al fabricii, pentru ca apoi să fie prezentate pentru selecția finală echipei de vânzări Sanex.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment