Rapoarte anuale

Citește raportul pe 2017!

În luna aprilie 2018, am publicat documentul cu rezultatele complete ale anului precedent. Acest document este aprobat după verificări făcute de un auditor extern, prin votul Adunării Generale, formate din totalitatea membrilor asociației.

De la înființare până astăzi, asociația noastră a publicat rapoarte anuale detaliate.

Chiar dacă aspectul lor s-a schimbat în timp, iar primele erau doar simple pagini de text, toate includ informații despre programele desfășurate, voluntari, beneficiari, precum și un raport financiar separat, cu evidențierea veniturilor și cheltuielilor. Această pagină cuprinde toate rapoartele anuale editate ca publicație și existente în arhiva noastră.

Considerăm că este obligația noastră să fim un partener de încredere pentru cei care ne susțin, iar rezultatele noastre vor fi întotdeauna publice și ușor accesibile.

Arhiva rapoartelor anuale

În prezent, voluntarii noștri lucrează la digitalizarea întregii arhive, iar documentele vor fi publicate aici de îndată ce devin disponibile în format electronic.

ra2003

Anul 2003 s-a remarcat printr-un gest rar: donația unui teren pe care am putut apoi construi locuințe, în ceea ce urma să devină comunitatea de pe Bulevardul Muncii. În același timp, am asistat și familii cu construcții pe teren propriu, o situație des întâlnită în România.

ra2004

Am început construcția pe terenul donat, iar echipa s-a concentrat pe noi soluții care să reducă și mai mult costul locuințelor, astfel încât să putem ajuta oameni cu venituri cât mai mici.

ra2005

În 2006, am finalizat 6 locuințe noi în comunitatea noastră de pe strada Nădășel. Voluntari pe șantier au fost echipe ale unor echipe precum Whirlpool, IKEA, ABN AMRO Bank și Aviva, dar și un cameraman de la Hollywood!

Raport anual 2006

ra2008

Un blitz-build alături de fundația Vodafone a schimbat destinele a 10 familii. Alături de BRD, am reușit un proiect-fulger de 6 zile, care a câștigat premiul OSKAR oferit de revista Capital. Comunitățile au continuat să găzduiască evenimente: de la baby showers la activități precum „Sărbătoarea doamnelor”.

ra2009

Am încălzit viețile a 153 de oameni din Dej: alături de fundația Vodafone și Primăria municipiului, am sistemul de filtrare a apei și cel de distribuție, care asigurau încălzirea în două blocuri de garsoniere confort III. Alte opt familii aflate în situații grave au fost ajutate cu reparații individuale.

ra2010

În 2010, am lucrat la „Casa pe pământ a familiei Bote”, pe un teren concesionat de Primăria municipiului Dej, în cadrul unui proiect în care am mobilizat echipe de voluntari locali și internaționali. Familia Moldovan a primit un „bilet Habitat pentru Acasă”, iar patru alte familii au intrat în programul de renovări.

ra2011

Am continuat activitatea din Dej cu un proiect de renovare & reabilitare de amploare: sau, cum spune raportul de atunci, am încălzit viețile a 153 de familii, alături de voluntarii fundației Vodafone. Raportul notează și activitățile sociale ale anului, precum sărbătoarea de 8 martie și o întâlnire a clubului femeilor în 20 mai, ziua copilului în 1 iunie sau festivitățile de Crăciun. Am participat la prima ediție a Maratonului Internațional Cluj, iar pe șantier i-am avut alături pe bloggerii clujeni.

ra2012

În 2012, am spus pentru prima dată pe coperta raportului nostru anual: „Totul începe ACASĂ„. Adrian și Ancuța au ajuns atunci Acasă, iar comunitatea noastră de pe strada Nădășel s-a extins odată cu mutarea altor două familii. Am ținut cursuri de voluntariat de urgență în trei localități, în cadrul unui program de răspuns la dezastre. Am continuat renovarea școlii de la Tranișu și am pus bazele proiectului care urma să devină comunitatea din comuna Chinteni.

ra2013

96 metri cubi de beton Lafarge. 1440 de cărămizi Porotherm. 12 metri cubi de mortar Wienerberger, 25 metri cubi de cherestea, 150 de metri pătrați tablă de acoperiș, 55 metri cubi de polistiren. Sunt ingredientele din care am construit comunitatea Chinteni: 4 familii au primit cheile caselor la care au muncit ele însele timp de 3615 ore, iar voluntarii le-au ajutat timp de 8.599 de ore!