DO DAY: Cea mai mare acțiune de voluntariat în construcţii a unei companii într-o singură zi

Habitat for Humanity România găzduiește sâmbătă, 13 septembrie, peste 250 de voluntari, angajați ai companiei HEINEKEN România, pe șase șantiere din București și din țară. Iniţiativa DO DAY este cea mai mare acțiune de voluntariat în construcţii a unei companii, desfăşurată într-o singură zi pe șantierele Habitat for Humanity România.

Cei peste 250 de angajați vin din toate structurile companiei și, sub îndrumarea specialiștilor de la Habitat for Humanity România, vor realiza lucrări de construcție și reabilitare pentru familii și copii în nevoie din București, Jucu, Comănești, Caracal, Oradea și Ploiești. Acțiunea DO DAY face parte din Agenda de sustenabilitate a HEINEKEN, Brewing a Better Future, prin care aceasta susţine, printre altele, şi comunităţile locale în care compania îşi desfășoară activitatea.

„Cred cu tărie că este datoria noastră, ca şi companie, să susţinem comunităţile locale şi să răspundem activ la nevoile lor. Faptul că, împreună cu peste 250 de colegi din HEINEKEN România, vom participa ca voluntari la iniţiativa DO DAY de a construi şi reabilita locuinţe, demonstrează clar că sustenabilitatea este una dintre valorile pe care le împărtăşim în companie. Sunt mândru că, împreuna cu partenerii de la Habitat for Humanity Romania, dăm o mână de ajutor celor care au nevoie de o locuinţă mai bună”, declară Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN România.

“Suntem bucuroși că tot mai multe companii mari, cum este HEINEKEN România, aleg să promoveze voluntariatul printre angajați și să deruleze campanii interne de anvergură pentru atragerea lor pe șantierele noastre. Le mulțumim voluntarilor de la HEINEKEN România pentru mâna de ajutor întinsă beneficiarilor noștri. Cu sprijinul muncii lor, peste 30 de copii și părinți vor avea o casă decentă și un viitor mai bun”, a declarat Mario DeMezzo, Director Național Habitat for Humanity România.

În fiecare an, pe șantierele Habitat for Humanity România vin în jur de 800 de voluntari din marile corporaţii. Aceștia muncesc pe șantierele Habitat for Humanity România, își acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreație și administrative) și, în plus, vin cu o donație consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România.

Voluntarii pe șantierele Habitat for Humanity România nu au nevoie de abilități speciale. Ei sunt coordonați pas cu pas de către echipele de specialiști ai organizației.

Despre HEINEKEN România

HEINEKEN este cel mai mare producător de bere din Europa şi ocupă locul 3 în lume în ceea ce priveşte volumele. Agenda “Brewing a Better Future” este promisiunea pe termen lung a companiei de a aduce o contribuţie pozitivă mediului, societăţii şi comunităţilor în care HEINEKEN îşi desfăşoară activitatea. HEINEKEN România face parte din Grupul HEINEKEN şi deţine cel mai diversificat portofoliu de mărci care acoperă toate segmentele pieţei de bere: Heineken®, Ciuc®, Ciuc Natur Radler®, Silva®, Silva Dark®, Golden Brau®, Neumarkt®, Bucegi®, Affligem (import), Edelweiss® (import), Zipfer® (import), Amstel® (import), Birra Moretti® (import), Krusovice® (import), Foster’s® (import), cidru Strongbow® (import), Sol® (import), Desperados® (import), Gösser®, Schlossgold®(import), Gambrinus®, Harghita® and Haţegana®. HEINEKEN deţine patru fabrici în România, în Miercurea Ciuc, Constanţa, Craiova, Târgu Mureş şi are peste 1.100 de angajaţi. Mai multe detalii despre companie găsiţi la www.heinekenromania.ro.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin filialele sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Cumpăna și Craiova, Habitat for Humanity România a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

Leave a Comment