Fuller Center aduce la Jucu prima echipă internațională din 2023

Nouă voluntari din Statele Unite au venit la Jucu pentru a contribui la ridicarea locuințelor din duplexul 11, aflat acum în construcție. Două familii muncitoare care, în prezent, trăiesc în supra-aglomerare, fără să aibă o locuință proprie, vor beneficia de rezultatele muncii voluntarilor.

Provenind din zonele New Jersey și Midwest ale SUA, voluntarii conduși de Donna Brightman ajută la îmbrăcarea structurii casei în plăci OSB, inclusiv dificila operațiune de montare a acestora pe acoperișul casei – ceea ce necesită forță, dar și atenție la fiecare pas – și pe pereții laterali – ceea ce necesită atât forță, cât și precizie pentru ca fiecare placă să se potrivească perfect la locul indicat.

Echipa a lucrat atât la casa D11, cât și la viitorul D12, o parte dintre voluntari pregătind deja o parte din suporții necesari viitorului acoperiș, în funcție de aptitudinile fiecărui voluntar.

Printre voluntari s-a aflat și Nancy DeVries care, la 87 de ani, se află la a 12-a călătorie internațională prin care contribuie la programe de locuire socială. „Ne-am dorit să ne continuăm misiunea de a ajuta alte țări. Până acum am construit tot felul de case: din bambus în Nepal, din bolțari în Cambodgia, din cărămidă, dar asta e prima mea construcție din lemn. Mă așteaptă acasă copii, nepoți și strănepoți, așa că e o bucurie să contribuim și să ajutăm familiile altora”, spune Nancy DeVries, voluntară din Statele Unite pe șantierul din Jucu.

Voluntariatul ca prilej de dezvoltare personală și ca ocazie de a întâlni și ajuta oameni este o tradiție în familiile multora dintre cei care, săptămâna aceasta, dau o mână de ajutor la Jucu.

„Bunicii, părinții, toți cei din familie au fost voluntari. Provin dintr-o familie de educatori și cred că acest tip de muncă e important de făcut – fie local, fie internațional. În țara mea, sunt voluntar pentru același timp de clădire și fac voluntariat pe ambulanță”, spune Doug Layden.

„Echipei mele îi place să meargă în diferite țări pentru a construi locuințe pentru nevoiași. Este misiunea noastră, ca organizație creștină, și avem o mare satisfacție când ajutăm pe cineva”

Donna Brightman, lidera echipei de voluntari Fuller Center for Housing

Voluntarii din Statele Unite au profitat de venirea la Cluj pentru a-și organiza un program care le-a permis să descopere întreaga țară, călătorind la castelul Bran, la mănăstirile din Bucovina și vizitând Maramureșul încă înainte de a ajunge pe șantier. La Cluj, au avut ocazia de a descoperi Grădina Botanică, de a face un tur ghidat în centrul istoric, dar și de a se bucura de descoperirile gastronomice pe care orașul le oferă.

Parteneriatul între PRIMA DATĂ ACASĂ și The Fuller Center for Housing presupune ca, pe plan local, cele două organizații să lucreze ca o singură echipă unită de un obiectiv comun: construcția de locuințe simple, la costuri mici, pentru familiile care muncesc dar care nu și-ar permite niciodată o locuință decentă pe cea mai scumpă piața imobiliară din România.

ASOCIAȚIA PRIMA DATĂ ACASĂ

Construim un viitor mai bun pentru comunitate, printr-un program de locuire socială non-profit destinat familiilor cu venituri foarte mici și prin proiecte de intervenții constructive în sănătate și educație.

2 thoughts on “Fuller Center aduce la Jucu prima echipă internațională din 2023”

    • Buna ziua, din pacate nu avem posibilitatea de a interveni in acest moment in alte localitati. Ne pare rau ca nu va putem oferi vestile bune de care aveti nevoie!

      Reply

Leave a Comment